Maurice Steijn weigert handdoek te werpen na 'ongelooflijke mokerslag' in Utrecht: 'Maar heb het niet in de hand'

22 oktober 2023, 15:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Ajax-trainer Maurice Steijn weigert de handdoek in de ring te werpen na de 4-3 nederlaag die hij zondag in Utrecht moest slikken. Toch beseft de oefenmeester na acht (!) wedstrijden zonder overwinning op rij dat het moment dat de clubleiding ingrijpt en hem op straat zet met de week groter wordt.

Na afloop van het duel stond Steijn zichtbaar aangeslagen voor de camera's van ESPN. Uiteraard werd hem gevraagd naar de kans op een mogelijk ontslag. De trainer probeert echter positief te blijven: "Het enige dat ik kan doen is bij mezelf blijven en met deze ploeg aan de slag. Ik zie nog steeds veerkracht in deze ploeg, en dat is voor mij het allerbelangrijkste. Na 2-0 achter toch nog je rug rechten naar 3-2", benoemt hij wat er wél goed ging. Dat Ajax daarna echter alsnog een nederlaag moest slikken noemt Steijn 'een ongelooflijke mokerslag'.

Artikel gaat verder onder video

En dus wordt de roep om een vroegtijdig afscheid van de trainer steeds luider in Amsterdam. Zelf zegt Steijn: "Als Ajax vindt dat dat de oplossing is om weer resultaten te boeken, wie ben ik dan om dat tegen te houden?" Toch zou hij het niet terecht vinden als het bijltje na het verlies in Utrecht voor hem zou vallen: "Op basis van de resultaten zou je misschien zeggen: ja. Maar op basis van wat we allemaal nog kunnen bewerkstelligen: nee. Maar, dat is niet iets dat ik in de hand heb."

De nederlaag in Utrecht is slechts een symptoom van wat er allemaal nog niet goed gaat in Amsterdam, beseft Steijn: "We hebben te weinig punten, het spel is ook nog niet goed genoeg", somt de van Sparta overgekomen oefenmeester op. "Maar dan nog vind ik, dat als je uit bij Utrecht drie doelpunten maakt, dan mag je 'm niet verliezen." Als Steijn mag aanblijven mag hij zijn borst natmaken voor de komende week: zijn elftal gaat achtereenvolgens op bezoek bij Brighton & Hove Albion in de Europa League (donderdag) en Eredivisie-koploper PSV (zondag).

Zit Maurice Steijn donderdag nog op de Ajax-bank tegen Brighton?

Laden...
66 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brighton kan je zomaar winnen, die zijn ook niet in beste doen. Maar PSV krijg je er met dit spel 6 om de oren.. Ik denk zelf niet dat hij het nog kan omdraaien, maar wie moet je dan binnenboord halen die het wel kan? In Nederland kan ik er even geen bedenken op Louis na, maar die zie ik het niet doen.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dat niet alleen want waarschijnlijk kan geen enkele trainer met deze spelers goeie resultaten boeken. Ook al zijn er wel de juiste trainers beschikbaar dan rest de vraag of zij de vingers hieraan willen branden.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien moet deze man eens naar Advocaat kijken. Spijker eerst eens je verdediging dicht en als het lukt de 0 te houden eens gaan kijken naar aanvallen

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is wel maar Ado, waar ze niet verder konden zakken, bij Feyenoord vond ik hem ook niet best.

Joost55
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tuurlijk gooit hij zelf niet de handdoek. Als ze hem er vandaag of morgen uit schoppen krijgt hij een hele zak muntjes mee voor Ibiza.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zullen maar weinig trainers zijn die van tweede rangs voetballers een volwaardig eredivisie team kunnen maken. Daarvoor is eerst een grote renovatie nodig en dat kost tijd en veel geld. Trek er maar een jaar of twee voor uit. Andere clubs gaan ook problemen krijgen als Pavlidis (AZ) Geertruida en Giminez ( Feijenoord ) vertrekken. Helaas heeft het grote geld het hele Nederlandse clubvoetbal naar de klote geholpen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen