Mark van Rijswijk wijst hoofdschuldige aan na doelpunt FC Utrecht tegen Ajax

22 oktober 2023, 13:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is in de door Ron Jans tot 'degradatiekraker' uitgeroepen wedstrijd tegen FC Utrecht op een 1-0 achterstand gekomen door een treffer van verdediger Ryan Flamingo. Borna Sosa wordt op ESPN als 'hoofdschuldige' voor de treffer aangewezen: de Kroatische linksback liet in de aanloop naar het doelpunt na om de bal weg te werken.

Sosa werkte een van richting veranderde voorzet bij de tweede paal met het hoofd rechtstreeks in de voeten van Flamingo, die als controlerende middenvelder is opgesteld maar bij de aanval in kwestie mee naar voren was geschoven. "Sosa kopt de bal daar recht door het midden. Hij moet de bal natuurlijk nooit daarheen koppen", luidde het oordeel van ESPN-commentator Mark van Rijswijk.

Ook op X is Sosa, die op de slotdag van de zomerse transfermarkt op geruchtmakende wijze overkwam van VfB Stuttgart, bij veel supporters van Ajax en andere televisiekijkers de gebeten hond, al worden ook zijn teamgenoten lang niet door iedereen gespaard.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

avatar

Het is weer een dramatische 1e helft, iets wat we 9 wedstrijden lang dat wel gewend zijn. Vooral dat dit zichtbaar blijft in de hele verdediging daar het probleem al op het middenveld begint ! !

Koempel
    0
    + 1
avatar

Misschien kun je beter PSV fan ofzo worden, ajaks is niets meer. Uttecht is gewoon veel beter!

CG
    0
    + 1
avatar

Dat een snelle 2 - 0 Ajax van andere gedachten deed wisselen was zichtbaar, namelijk dat Ajax met de 2 - 0 achterstand ineens op 2 - 2 gelijk kwam. Dat er daarna weer een lichte terugval te zien was, was dan ook jammer. Maar dankzij een penalty dat gescoord werd door Bergwijn kwamen we op een 2 - 3. Ineens dat we méér in de wedstrijd kwamen. Na de vervolg hiervan bleven we wel alert, maar moesten we ook weer oppassen. Dat door de blessure van Gorter een lichte verandering met zich meebracht vond k wel als een (lichte) verbetering, persoonlijk gezien. Over de hele 2e helft gezien hadden we de wedstrijd moeten winnen omdat ik vond dat Ajax iets als bovenliggende partij aanwezig was, al was het maar slechts voor 5 procent. Weer dat de wedstrijd gestaakt is, is dit de reden waarom het nog steeds 3- 3 stond. Misschien dat we meer had kunnen bereiken ! ! Ik denk dat wij (Ajax) meteen na de wintertijd maximaal terugkomt (mogelijk met aankoop van veel betere (top)spelers, of hele goede eigen jeugdspelers. Dat er wel wat gebeuren gaat staat wel vast denk ik, dit omdat Ajax géén andere keuzes heeft ! ! In de laatste minuten na de volgende / laatste staking kwam Utrecht meteen op 4 - 3, iets wat we zelf dat zelf hebben weggegeven door alleen een zéér slechte vrije trap wat onderschept werd. Nu de komende wedstrijd uit tegen PSV én nog Europees voetbal baard zéér ernstige zorgen bij Ajax ! !