Kenneth Perez ziet vooruitgang bij Ajax: ‘Hij viel altijd om, nu niet meer’

1 oktober 2023, 20:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Kenneth Perez ziet verbetering in het spel van Ajax-spits Brian Brobbey. De 21-jarige Amsterdammer kreeg de afgelopen weken veel kritiek te verwerken, mede omdat zijn club ook slecht presteert. Op bezoek bij RKC Waalwijk maakte Brobbey echter een goede indruk op Perez.

Aan tafel bij Dit was het Weekend van ESPN opende Perez de uitzending met een relaas over Brobbey. "Een paar weken geleden had ik het over zijn manier van afwerken. Hij viel altijd, dat viel mij altijd op. Deze week was er een collega, ik weet even niet meer wie, van ons die zei Brobbey een middelmatige speler is geworden. Ik vind dat juist dat hij vooruit is gegaan in alles wat hij doet." Perez verwees waarschijnlijk naar een recente uitspraak van Willem van Hanegem.

Artikel gaat verder onder video

"Het is niet lekker om tegenover hem te staan", voegde Kees Kwakman toe, terwijl Perez verder in ging op het technische gedeelte. "Je moet kijken naar zijn standbeen. Dat staat vast en dan kun je afwerken. Als je standbeen verkeerd staat, ben je nog niet in balans en dan val je. Ik denk dat hij daarop getraind heeft, ik hoop het maar. Dat kan hem helpen in de rest van zijn carrière."

Brobbey was zaterdagavond in Waalwijk goed voor een doelpunt namens Ajax. Dat was zijn derde treffer van het seizoen voor de Amsterdammers. "Zijn loopacties worden steeds beter en hij is beter gaan afwerken. Hij zal nooit een geweldige kopper worden, maar het afwerken gaat beter. Ik heb hem niet een keer zien omvallen. En we zijn natuurlijk op zoek naar progressie", aldus Perez.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor de anti-Ajax lobby niet, maar voor de Ajaxliefhebber wel, want als je alles op een rij zet wat Ajax vanaf de kwestie Overmars aan ellende meemaakt dan is het niet verwonderlijk dat Ajax de ziektewet in moest. Gelukkig kon je gisteravond zien dat Ajax langzaam aan het genezen is. Ajax is door onvoorziene voorvallen veel geplaagd en benadeeld. Eigenlijk kan je de situatie van Ajax als hetzelfde vereenzelvigen met het Duitse elftal onder Hansi Flick (vroegtijdige uitschakeling WK en recent afgedroogd door Japan). Het is te hopen dat Ajax na de winterstop (nieuwe spelers) weer op niveau aan het werk kan. Ajax hoort nu eenmaal aan de top mee te draaien. De observatie van Brobbey door Perez is niet ongeloofwaardig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen