Hans Kraay is na jaren overtuigd: 'Hij moet uit de basis, hij is niet meer mijn man'

14 oktober 2023, 00:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Marten de Roon verdient zijn basisplek bij het Nederlands elftal niet meer, zo vindt Hans Kraay junior. De analist van ESPN geldt normaliter als een liefhebber van het spel van De Roon, maar komt na de 1-2 nederlaag tegen Frankrijk met een ‘rectificatie’.

“Ik moet mezelf even rectificeren”, opent Kraay. “Ik heb altijd gezegd dat we niet denigrerend over De Roon moeten doen. Ik wist ook wel dat hij in het Nederlands elftal minder goed speelde dan bij Atalanta. Maar ik heb even zijn statistieken opgezocht: in zes jaar heeft hij 250 wedstrijden volle bak alles gespeeld. Dit seizoen alles gespeeld. Bij Atalanta is hij comfortabel aan de bal. Daar zullen mensen van denken: hè?! Maar dat is gewoon zo”, is hij aanvankelijk nog lyrisch over de middenvelder.

Artikel gaat verder onder video

Kraay moet vervolgens toegeven dat De Roon bij Oranje ‘geen schim’ is van de speler die hij in Italië is. “Dus ik moet mijn ongelijk bekennen: hij hoort niet in het Nederlands elftal op dit moment. Hij hoort niet in de basis op dit moment. Wieffer, Veerman en Reijnders zijn hem echt voorbij. Hij heeft een fantastische carrière, maar daar gaat het nu even niet om.” De Roon had tegen Frankrijk een basisplek, maar werd in de pauze vervangen door Mats Wieffer.

Kraay is van plan om komende zondag de wedstrijd tussen Atalanta en Genoa in de Serie A te zien. Hij verwacht dan weer een andere De Roon te zien. “Dan zie ik hem ongetwijfeld weer kort dekken, ballen hard inspelen, opendraaien… dat is mijn man, maar mijn man zie ik zelden in het Nederlands elftal. Vandaag moest hij Griezmann uitschakelen, dat ging met hangen en wurgen. Hij komt bovendien te vaak aan de bal, terwijl je beter Reijnders of Veerman aan de bal kunt hebben. Veerman speelde wel hartstikke goed. “

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De roon is het nooit geweest. Snap niet dat hij steeds erbij zat.

Repoman
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Begrijp niet wat die Wieffer in het Nederlands elftal doet.

Nicolas van der Linden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hansje je bent een geweldige sympathieke vent maar voetballen en van voetballen..........heel weinig haha. De Roon was wel aanspeelbaar en die "Hr. Paling" niet aanwezig was, die houdt niet van werken, worden zijn schoenen beschadigd of zijn broek vuil of zijn haar niet netjes! Ook bij de 1ste tegengoal was ie nergens toch. Ok Simons vergat zijn back, maar waar was Hr Paling??? Hartman stond alleen tegen 2 man! En dan krijgt ie een niet te missen kans......weer niet he. Nooit scoren als het moet of erop aankunt. Hij is en blijft derde keus, ondanks zijn goede trap. Het is een luie K

Nicolas van der Linden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Roon is nog steeds de beste en enige Stofzuiger!!!

Richard De Leeuw
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een treurnis was dat weer. Er zat in de 1e helft totaal geen pit in. Ze steken geen poot teveel uit. Ga zoveel mogelijk voortaan met debutanten de strijd aan want de gevestigde orde bakt er opnieuw heel weinig van. Humpie Dumpie Xavi, De Roon, Aké o.a zware tegenvallers en zo zijn er meer die spelen onder het motto. God zegen de greep. Schande.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hans Kraaij moet gewoon zijn grote mond houden.

AjaxTheGreatest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb de Roon nog nooit wat gevonden,en begrijp niet waarom ze hem erbij blijven halen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen