Everton voelt zich genaaid door arbitrage bij basisdebuut Gravenberch, Liverpool terug aan kop

21 oktober 2023, 15:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Liverpool heeft zich weer gemeld aan de kop van de Premier League. De formatie met Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch in de basis won zaterdagmiddag dankzij een discutabele rode kaart en dito strafschop de derby van Everton (2-0).

Voor Gravenberch betekende het zijn debuut in de basis in de Engelse competitie, maar de Nederlander kon zijn stempel niet echt drukken. Wel zag hij hoe Ashley Young in het eerste bedrijf tweede gele en dus een rode kaart kreeg van Craig Pawson. Daarmee veranderde het duel, want Sean Dyche besloot om de bus volledig te gaan parkeren bij Everton.

Artikel gaat verder onder video

Dat hield lang stand, totdat Michael Keane de bal op een uitgestoken hand kreeg een kwartier voor tijd en de bal op elf meter ging. Mohamed Salah kreeg vanaf de stip de voorkeur boven Van Dijk – ondanks zijn rake pingel bij Oranje – en maakte zijn tweehonderdste competitiedoelpunt.

Daarmee voelde Everton zich bestolen, want even daarvoor maakte Luis Diaz mogelijk een overtreding en na ruim een uur voetballen ontsnapte Liverpool-speler Ibrahima Konaté aan een tweede gele kaart, waar Young die wel kreeg. Jürgen Klopp haalde de verdediger direct daarna naar de kant. Allerlei redenen waarom The Toffees maar weinig te spreken waren over arbiter Pawson. Ook met het inbrengen van Arnaut Danjuma was de achterstand niet meer te repareren. Toen het alle risico's ging nemen, viel de beslissende goal diep in blessuretijd uit de counter via Salah wederom aan de andere kant.

Zonder de nog altijd geblesseerde Cody Gakpo is Liverpool terug aan de kop van de Premier League, al hebben alle concurrenten nog een inhaalwedstrijd tegoed. Everton blijft met zeven uit negen wedstrijden nog altijd in de onderste regionen hangen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen