Deze Ajax-speler geeft Berghuis het voorbeeld en spreekt 'zonder aarzeling' wél steun uit voor Steijn

10 oktober 2023, 09:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax-trainer Maurice Steijn geniet nog wel het volle vertrouwen van verdediger Jorrel Hato. Waar Steven Berghuis eerder in gesprek met ESPN een kans voor open doel liet liggen om de steun uit te spreken aan de oefenmeester die enorm onder vuur ligt, gaf de zeventienjarige Ajax-voetballer een voorbeeld van hoe het óók kan.

Bij de NOS stelt Hato namelijk ‘zonder aarzeling’ dat er nog wel degelijk vertrouwen is in hoofdtrainer Steijn en de rest van de technische staf van Ajax. "Vertrouwen moet je blijven hebben”, aldus Hato. “Het vertrouwen dat we hebben, dat de jongens hebben. Op dit moment gaat het niet goed, maar ik zie bij de trainer en de jongens dat we vertrouwen hebben. We hebben nog 28 speelrondes, om het recht te zetten."

Artikel gaat verder onder video

Hato is op dit moment bij Jong Oranje en dat is best een fijne afleiding, gezien alle onrust die er heerst in de Johan Cruijff Arena. "Op dit moment is het oké om bij Jong Oranje te zijn, omdat het bij Ajax wat minder gaat, maar je wilt dat het zo snel mogelijk weer goed gaat bij Ajax."

Lees ook: Berghuis legt bom onder positie Steijn bij Ajax: 'Indirect dodelijk'

Ondanks alle kritiek op Ajax is Hato dit seizoen wel een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax. "Je bent basisspeler, je speelt bij Ajax 1, natuurlijk wordt veel van je verwacht. Jawel, dat is lastig”, zei Hato, die weet dat er een hoop druk ligt, ondanks dat hij pas kort in het eerste staat. "Het maakt niet uit of je jong bent. Dat hoort erbij, dus ik vind het niet gek."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hato zou beter moeten dekken en voetballen en minder slijmen bij deze kut trainer. Door hem staat Ajax bijna onderaan. Je kan wel iedereen vervangen van het bestuur maar daar win je geen wedstrijd mee. Stein is de oorzaak, maar ja de clowns bij VI en de Telegraaf weten het beter.

leeuw58
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarschijnlijk heb jij jezelf een duimpje gegeven voor deze domme reactie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen