Cody Gakpo verrast met antwoord op vraag over zijn grootste inspiratiebron

19 oktober 2023, 18:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Wie Ibrahim Afellay inmiddels bijna wekelijks ‘in actie’ ziet in Studio Voetbal, zou bijna vergeten dat hij een paar jaar geleden nog speler was van PSV. Zijn tweede periode in Eindhoven werd echter niet zo’n groot succes als de eerste. De oud-speler van ook onder meer FC Barcelona en Schalke 04 vormde desondanks een groot inspiratiebron van Cody Gakpo.

De Eredivisie maakte in het seizoen 2018/19 voor het eerst kennis met Gakpo. De aanvaller kwam in dat seizoen negentien keer in actie voor de hoofdmacht van PSV. In het daaropvolgende seizoen maakte Afellay zijn rentree in Eindhoven. De voormalig Oranje-international verruilde PSV in de winter van 2011 voor FC Barcelona. Mede door blessureleed werd het huwelijk tussen FC Barcelona en Afellay geen groot succes. Hij droeg vervolgens ook nog het shirt van Schalke 04, Olympiakos én Stoke City, alvorens in de zomer van 2019 terug te keren bij PSV.

Artikel gaat verder onder video

Afellay moest een van de leiders worden in het elftal van toenmalig trainer Mark van Bommel, maar zou slechts vier keer binnen de lijnen verschijnen. Op het trainingsveld en in de kleedkamer speelde hij daarentegen een belangrijke rol voor de ‘jonkies’, waaronder Gakpo. De Eindhovenaar, die bijna een jaar geleden de overstap maakte van PSV naar Liverpool, bewaart goede herinneringen aan Afellay. “Waar ik vandaan kom zijn we allemaal voor PSV. In het team hadden we Afellay. Hij speelde voor PSV en daarna voor FC Barcelona, dus iedereen in de stad wilde hem zijn”, antwoordt Gakpo in een interview met het clubkanaal van Liverpool op de vraag wie destijds zijn ‘grootste inspiratie’ was in het voetbal.

Toen Gakpo nóg jonger was en begon met voetballen, kreeg hij van zijn vader filmpjes van andere spelers te zien. “Toen ik begon met voetballen had ik de naam van Diego Maradona op mijn shirt. Ik trainde veel met mijn vader. Ik denk dat Maradona en Pelé vroeger zijn helden waren, dus hij liet mij altijd filmpjes van hen zien. Daardoor leerde ik hen kennen, ze waren geweldig”, vertelt de aanvaller van Liverpool en het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Tim
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat mooi om te horen dat hij Jezus kent. Hoop dat hij veel mensen mag inspireren Jezus serieus te nemen. ❤️

Sander17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je bent wel heel erg sneu he. Ik zie je wel vaker reageren als een kleuter. Oorlog heeft niets met religie te maken, jij trapt gewoon als een klein kind in die verdeel en heers spelletjes van corrupte globalisten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen