Bergwijn botst keihard met Joep Schreuder: ‘Daar zijn jullie goed in, ik ben er klaar mee’

29 oktober 2023, 17:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Steven Bergwijn verscheen zondag na het met 5-2 verloren uitduel van Ajax met PSV zeer chagrijnig voor de camera van de NOS. Eén vraag van verslaggever Joep Schreuder viel in het bijzonder volledig verkeerd bij de aanvaller en aanvoerder van Ajax.

Schreuder vroeg Bergwijn ‘of het nog wel leuk is om aanvoerder van Ajax te zijn’. De buitenspeler reageerde zeer geagiteerd. “Ik vind het een eer natuurlijk, maar vanaf dag één dat ik die aanvoerdersband heb zijn jullie, de media, ermee bezig. Is het wel een goede aanvoerder? Er worden alleen maar bommetjes gegooid, men probeert onrust te creëren”, zei Bergwijn.

Artikel gaat verder onder video

“Maar wat is nou een goede aanvoerder?”, vervolgde de linksbuiten. “Zijn jullie erbij als ik in de kleedkamer ben? Nee toch? Op wat baseren jullie dit dan? Op hoe ik in het veld rondloop?  Daar ben ik een beetje klaar mee, weet je. Jullie zijn er niet bij in de kleedkamer”, aldus Bergwijn, die vindt dat het belang van de aanvoerdersband niet overschat moet worden. “We zijn met zijn allen captain. Het is maar een aanvoerdersband. Jullie maken het groter dan het is, weet je. Dat is wat ik zeg: vanaf dag één gooien jullie bommetjes en creëren jullie onrust. Ik ben er nu wel een beetje klaar mee.”

Schreuder vroeg Bergwijn ook nog naar een eventuele winterse transfer naar Saudi-Arabië. De Oranje-international werd deze week in verband gebracht met een vertrek naar Al-Ettifaq “Nee, nee, nee. Dat is ook onzin. Dit is wat ik zeg: bommetjes creëren, daar zijn jullie goed in”, reageerde Bergwijn geïrriteerd.  

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Danny1985
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zijn de journalisten niet gewend dat ze een reactie terug krijgen die ze niet verwachten.. Zo mogen er meer zijn, want je hoeft niet alles te pikken wat een journalist vraagt of als opmerking maakt

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het een correct antwoord van Bergwijn. Journalisten zijn een stel kleine kinderen die door blijven zeiken en trachten alles kapot te maken als het even niet goed gaat en dat zeg ik als niet AJAX supporter. Idem die onzin vanmorgen van Kraai met de Mos ook al zo'n kwallenbal die de Mos die zegt wel even hoe AJAX moet spelen terwijl die vent er nergens iets van gebakken heeft die kwal

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En terecht dat hij van zich afbijt. Zeker op de kinderachtige toon waarop Joep Schreuder een interview afneemt. Het is gewoon vervelend om maar te luisteren. Om nog maar te zwijgen als je er tegenover staat

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

bergwijn is gewoon een grote jankbal!!

RMC Marco de Vries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geukkig dat zowel Bergwijn als Brobbey zo'n ruime woordenschat in die kokosnoot hebben zitten voor een volwassen en intellectuele reactie op een vraag van een journalist die 9 van de 10x zijn werk doet gedurende hun wedstrijden en in het belang van de voetbalfans naar hun reactie vragen op mediapublicaties van andere collega's. Maar de zelfoverschatte heren scheren de gehele journalisten kliek over één kam. Totaal aanvoerder onwaardig, voortaan gewoon weer een blanke als aanvoerder aanstellen, want de voetballers met een kleurtje van tegenwoordig hebben hééél korte lontjes, en héééle lange tenen. Was bij Gullit of Rijkaard wel anders vroeger. Kunnen ze wat van opsteken. Of gaan ze soms weer boycotten zoals bij Voetbal Inside? Beiden stralen werkelijk niets uit aan motivatie of professioneel gedrag voor de camera.

Bertavanti
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laten we voorop stellen dat het de slechtste aanvoerder is die ajax ooit heb gehad weet bijna niet uit zijn woorden te komen en staat niet voor zijn team en voetbalt al anderhalf jaar zeer matig tot slecht hoog tijd tot wat anders en gauw laten vertrekken naar weetiknietwaristan

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In de eerste zin van het bericht staat het al; Hij verscheen chagrijnig voor de camera. Op zo'n moment is alles je teveel en wil je het liefst naar huis. Een antwoord wat hij had kunnen geven : " Vandaag geen interview"...doei !

Gerrit Smeulders
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bergwijn is een onsimpatiek mannetje , hij had beter bij AJAX weg kunnen blijven hij is geen vooruit gang.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen