Ajax-supporters schrikken zich kapot van zorgwekkende passmap van Ajax tegen Utrecht

22 oktober 2023, 16:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax-verdedigers Josip Sutalo en Jorrel Hato hebben de bal zondagmiddag in de wedstrijd tegen FC Utrecht 81 keer naar elkaar toe gespeeld. De passmap van de wedstrijd tussen de twee ploegen uit het rechterrijtje laat zien dat de problemen voor de Amsterdammers aan de bal groot zijn. Er wordt veel te weinig gekozen voor een pass vooruit, wat voor zorgen zorgt bij de supporters van Ajax.

Op het account 11tegen11 wordt de passmap van Ajax in het duel tegen FC Utrecht gedeeld: Hoeveel dingen moeten er mis zijn voordat een team zo'n passmap kan krijgen, laat staan Ajax?, vraagt het account zich af. Duidelijk is in ieder geval dat Ajax aan de bal grote moeite heeft om de bal vooruit te spelen en daardoor vaak kiest voor een simpele pass breed. Dat is al weken het beeld  wat er uit de passmaps van de Amsterdamse club blijkt, maar zondag was het opnieuw het geval. Het spel speelt zich extreem veel af bij de centrumverdedigers Hato en Sutalo, wat nooit de bedoeling kan zijn.

Artikel gaat verder onder video

VI-journalist Bart Frouws schrijft dat Hato en Sutalo de bal zondagmiddag 81 keer naar elkaar toe hebben gespeeld in de wedstrijd tegen FC Utrecht, wat een hoog aantal is. ESPN-analist Kees Kwakman viel het in de eerste helft van de wedstrijd al op dat Benjamin Tahirovic, die vaak de vrije man was, en Kenneth Taylor er maar weinig aan deden om in balbezit te komen: "Het was gewoon stilstaand-voetbal", zei de Volendammer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Eaglemind
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is inderdaad wat opvalt. Het grootste talent van Ajax... Ik begrijp wel dat iedere speler met zichzelf bezig is als het elftal slecht draait maar de mindset is breed of achteruit. De intensiteit ontbreekt daardoor en het bewegen en vragen om de bal. Onzekerheid ten top!

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat Rob Kemps wel een goede trainer is om Maurice Steijn op te volgen. Naar links! Naar rechts! Nog unne keer! Naar links! Naar rechts!

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het lijkt wel of je naar de amateur club ajax zit te kijken echt ze hebben ook alle speler een amker aan hun lichaam hangen schandaal zo slecht week in werk uit

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen