Ajax bereikt akkoord met Van 't Schip: dit zijn de details over de samenwerking

24 oktober 2023, 16:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft een akkoord bereikt met John van ’t Schip over zijn start als interim-trainer. De oefenmeester neemt het stokje komende week na het treffen met PSV over van Hedwiges Maduro, die ook tegen Brighton & Hove Albion scepter zal zwaaien na het vertrek van Maurice Steijn.

Dat meldt De Telegraaf. Van ’t Schip zal tot het einde van dit seizoen de opvolger zijn van Steijn. Omdat hij na het overlijden van zijn partner momenteel in Turkije verblijft, slaat hij deze week nog over in Amsterdam. In 2009 was Van 't Schip ook één wedstrijd hoofdtrainer van Ajax, destijds na het vertrek van Marco van Basten. Naast de voormalig spits was hij ook actief bij het Nederlands elftal. Ook was hij hoofdcoach van PEC Zwolle, bondscoach bij Griekenland, werkte in het buitenland bij clubs en had hij diverse functies in Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

"Met Van ’t Schip kiest Ajax, of beter nog Louis van Gaal, vooral voor iemand met een rijk Ajax-verleden. Van ’t Schip maakte niet alleen elf seizoenen als speler deel uit van de eerste selectie, tussen 1997 en 2010 was hij er in diverse functies als trainer actief. Hij trainde er de onder 17 en onder 19 en fungeerde in het seizoen 2000-2001 als assistent van Co Adriaanse", schrijft de ochtendkrant.

Voor Van 't Schip zal het een eenvoudig programma worden na de duels met Brighton & Hove Albion en PSV, die door Maduro worden afgewerkt. Achtereenvolgend FC Volendam, sc Heerenveen, Brighton, Almere City FC, Vitesse, Olympique Marseille, NEC en het restant van RKC Waalwijk is het programma van Ajax na deze zware weken, die het vertrek van Steijn in de hand hebben gewerkt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Voor Van 't Schip zal het een eenvoudig programma worden na de duels met Brighton & Hove Albion en PSV, die door Maduro worden afgewerkt. Achtereenvolgend FC Volendam, sc Heerenveen, Brighton, Almere City FC, Vitesse, Olympique Marseille, NEC en het restant van RKC Waalwijk" Oh dat betekent punten binnen halen, zeker bij RKC. OM is de vraag. Maar Steijn weg, nieuw positief gevoel, lekker en als het met Van 't Schip niet lukt dan komt er een nieuwe trainer en nieuwe gezichten. Fijn.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat ajax Net zoveel opschiet met van t schip Als met steijn of heitinga Nergen waar v t schip is geweest Heeft hij resultaten geboekt Overal vroegtijdig weg Of weg gestuurd

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van 't Schip is momenteel de enige binnen handbereik van Ajax. Na de zomer nieuwe trainer.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Enige prijs met melbourne city (van de man city groep) in australië. Dus ja

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat gaat echt niet beter worden met hem. Nog niets gepresteerd.heeft hij n.l.

Genoeg van frenkie de Vedette
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die haalt de kerst ook niet bij die club 😜😜😜😜😜

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

iig de Degradatiestreep!

Derk62
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahaha😂😂 eenvoudige programma???

Finalflow
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat echt niet beter worden met John van ’t Schip. Het enigste mogelijkheid om Ajax beter te laten spelen is om bekende spelers terug te halen die het Ajax spel beheersen en de kar kunnen trekken. Het is beter om de transfer periode af te wachten en daarna kijken of Ajax erbovenop komt. Brobbey, Bergwijn en Berghuis vallen af, het is pure B garnituur en minachting naar Ajax, Ajax onwaardig. Hato vind ik de enigste topper die ver kan komen bij Ajax. Hlynsson doet het ook prima maar kan nog een dip krijgen.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een negatieviteit in de reacties over de nieuwe coach. Tot gisterenmiddag was het dat alles beter zou zijn dan Steijn en nu wordt de opvolger alweer afgebrand voordat ie een voet op het trainingsveld heeft gezet. Wat is er nou mis mee om iemand eens de kans te geven om zich te bewijzen? Of is dat iets wat alleen bij Ajax niet kan?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alfred Schreuder, John Heitinga , Maurice Steijn , Maduro , en volgende week John van het Schip als trainers. Neem daarbij alle td 's in die periode vanaf Overmars . En alle vriendjes van van gaal die terug komen naar ajax . Het is gewoon pure chaos en paniek in Amsterdam . Maar goed ik zal het wel weer verkeerd zien ,en beledigingen krijgen . En een hater zijn . Maar het is zoals het is :een puinhoop . En dat zal jammer genoeg voor de ajacieden hier nog fff blijven

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

IK lach me een kriek, Ajaxhaters worden onrustig na het vertrek van Steijn. Niet dat Ajax kampioen wordt, maar wel dat Ajax het volgend seizoen weer back in town is. Werkelijk iedereen is met Ajax bezig, kan je nagaan hoe Ajax, ondanks de misère toch nog steeds leidend in belangrijkheid is in voetballend Nederland. Alle Ajaxhaters zijn ineens waarzeggers en weten nu al wat er met Ajax gaat gebeuren, geweldig hoor. Nou ik weet ook al wat met de clubs van de Ajaxhaters gaat gebeuren, maar ik hou het voor mezelf.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik krijg eerder het idee dat je lacht als een boer met kiespijn. Over welke club is de afgelopen maanden verreweg het meest geschreven?? Juist Ajax!! Er is dan ook genoeg stof geweest om over te schrijven, vooral als het bij een club een gigantische puinhoop is zoals nu bij Ajax maar in het verleden ook bij andere clubs was. Onder een artikel komen nu eenmaal reacties van voor en tegenstanders van de desbetreffende club wat ook logisch is. Dus wat jij nu zegt is in feite kort door de bocht want toen het met onder andere Feyenoord niet goed ging kon je de Ajaxieden ook niet bepaald muisstil noemen wat betreft reageren. Dit moet ook zo blijven want anders is er op een site als deze geen moer meer aan.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies voetbalfanaat . Zo werkt het nu eenmaal . Iedereen mag gewoon hun mening geven ,als iets nieuws is . Of dat nu bij ajax of een andere club is . Ajax is nieuws en sommige mensen kunnen daar helaas niet tegen . Helaas hebben sommige personen nog steeds niet in de gaten dat ze hetzelfde doen

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het dapper dat hij zo snel deze toch wel stressvolle job aan gaat. Ik hoop dat de achterban wat begrip kan opbrengen en niet na 2 verliespartijen zijn hoofd al op het hakblok legt. Ik wens hem onwijs veel succes toe

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij Twente was "Schippie" ook geen groot succes! Van Basten wil geen trainer meer zijn, Rijkaard (hoewel ook gedegradeerd met Sparta), Rijkaard had ik graag als trainer willen zien met Vanenburg als assistent en Ten Cate met wie Rijkaard goed samen werkte bij Barcelona. Die kunnen spelers ook individueel echt beter maken en echte Ajax staf.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen