Zestienjarige jongen die Brian Brobbey uitschold blijkt ontwikkelingsstoornis te hebben

23 september 2023, 10:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De zestienjarige supporter van FC Twente die Brian Brobbey vorige week racistisch bejegende, blijkt PDD-NOS te hebben en wordt begeleid door een weerbaarheidscoach. Dat maakt Leon ten Voorde – met toestemming – bekend in zijn column in Tubantia.

Brobbey werd vorige week na de wedstrijd tussen Twente en Ajax uitgemaakt voor ‘kankeraap’. Al snel werd duidelijk dat een minderjarige supporter van de club uit Enschede het scheldwoord in de mond had genomen. De afgelopen dagen is de jonge fan hard aangepakt in de Nederlandse media. Zo noemde Hugo Borst hem een ‘holbewoner’.

Artikel gaat verder onder video

“Die holbewoner bleek dus een jongen van 16 jaar te zijn en met toestemming mag ik het volgende over zijn achtergrond vertellen: deze jongen komt al vanaf zijn negende bij FC Twente, heeft PDD-NOS (pervasieve ontwikkelingsstoornis) en wordt begeleid door een weerbaarheidscoach”, schrijft Ten Voorde. “Symptomen van PDD-NOS zijn onder meer ‘dat je een achterstand of beperking in de sociale omgeving hebt, dat communiceren lastig is en dat iemand zich niet goed kan in een ander verplaatsen’. De puber heeft inmiddels een excuusbrief naar Brobbey en Ajax gestuurd.”

Ten Voorde pleit dan ook voor iets meer nuance. “Al deze dingen praten niets goed en de wortel van het kwaad moet eruit. Het is alleen heel goedkoop vanuit een ivoren toren een halve volksstam neer te zetten als infantiel. Dat deed de vroegere adel toch alleen maar? Iets meer nuance mag soms best. En dat geldt zeker voor ons, wij van de media”, vervolgt de Twente-watcher, die denkt dat een stadionverbod de jonge supporter niet zal helpen. “Een stevig gesprek met Brobbey of een zwarte speler van FC Twente des te meer.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou dan nu ook Hugo Borst aanpakken,want soms denken die analisten, dat ze alles kunnen roepen en iedereen kunnen uitmaken voor alles wat lelijk is

Eaglemind
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan ik er nu welgezien van uitgaan dat een ieder die racistische dan wel homofobe opmerkingen uitkraamt een ontwikkelingsstoornis heeft? Gaan we nu dit goedkoop excuus gebruiken en een aai over de bol???

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat stempeltje op zijn voorhoofd geeft hem geen vrijbrief om zomaar tegen iemand 'kankeraap' te roepen.

Makka1949
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In heel Europa gaan holbewoners met een zogenaamde pervasieve ontwikkelingsstoornis maar voetbalwedstrijden kijken,maar alleen bij het zien van donkergekleurde voetballers word de stoornis geactiveerd.

kokonut
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

lekker thuis houden komende 20 jaar . Lekker voor de buis, kan ie alles roepen wat ie wil.

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is een minderjarig kind dat een fout maakt. Mensen maken fouten en vooral kinderen (en al helemaal als hij een gedragsstoornis heeft). Hij zal zijn les wel geleerd hebben. Hij zou mijn inziens 1 jaar stadionverbod moeten krijgen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Minderjarig of een gedragsstoornis maakt het echt niet minder erg. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon weer zoeken naar een excuus voor debiel gedrag. Hij praat na wat pap en mam roepen, mocht i echt wat hebben. Stadionverbod laten staan, beperkt of niet hij weet wat i riep.

aldert boersma
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan zitten de tribunes tegenwoordig allemaal vol met dit soort figuren !

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

o ja..en met een ontwikkelingsachterstand mag je zoiets wel roepen..en als je dat dan roept krijg je ook een gesprek met Brobbey ? Wil ik ook wel..kan ik hem zeggen dat hij naar Philips moet komen ! Die gast moet een levenslang verbod krijgen op alle stadions in Nederland..zal hem gelijk leren wat beter zijn best te doen op school..komt hij gelijk van zijn achterstand af. Ps: Bij Philips gaat Brobbey zeker tussen de 30 en 50 doelpunten maken.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

volgende keer wanneer hij wat doms roept tegen de verkeerde en die strekt hem gelijk zal die een wijze les leren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen