Xavi Simons-hype bij RB Leipzig: heerlijke compilatie en in rijtje met Erling Haaland

17 september 2023, 12:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Instagram

Xavi Simons maakt ontzettend veel indruk in de Bundesliga bij RB Leipzig momenteel. In zijn eerste vier wedstrijden in de Duitse competitie was hij bij liefst zeven (!) doelpunten betrokken. Alleen Paco Alcacer en Erling Haaland kwamen tot dezelfde cijfers bij hun start in Duitsland.

Tegen FC Augsburg noteerde de voormalig PSV’er zaterdagmiddag opnieuw een doelpunt en een assist, waarmee hij ook gekozen werd tot Man of the Match. Bovendien staat de teller al op zeven directe bijdragen (goals of assists) bij doelpunten in de Bundesliga als nieuweling en dat lukte geen enkele speler van RB Leipzig ooit eerder. Alleen Alcacer en Haaland deden dat, maar waren allebei in dienst Borussia Dortmund.

Artikel gaat verder onder video

Er verschenen ook prachtige compilaties van het optreden van Simons tegen FC Augsburg, die zich een aantal keer aan de bal heel positief liet zien. De Duitse media BILD en Kicker waren ook lovend over de Nederlander, die zelf merkt fysiek stappen te hebben gezet. “Na anderhalve maand in Duitsland ben ik al een paar kilo zwaarder geworden aan spierkracht”, zei Simons in de Duitse media.

“Living the dream”, schreef Simons zelf dan ook op Instagram over zijn huidige situatie bij RB Leipzig. In de eerste wedstrijd dit seizoen werd de Duitse supercup al gepakt ten koste van Bayern München en met de derde plaats in de competitie doet RB Leipzig vooralsnog volop mee om de Duitse titel. Dinsdagavond staat het eerste duel in de groepsfase van de Champions League op het programma tegen Young Boys. Manchester City en Rode Ster Belgrado zijn de andere twee opponenten in Groep G.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen