Wijffels vergelijkt PSV met Feyenoord: 'Dit verschil kan sleutelrol spelen in titelstrijd'

21 september 2023, 12:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV verloor woensdagavond met duidelijke cijfers van Arsenal (4-0), maar is in de Eredivisie nog zonder puntverlies. De ploeg van Peter Bosz heeft daardoor een voorsprong van vier verliespunten opgebouwd op regerend landskampioen Feyenoord. In het Algemeen Dagblad trekt journalist Maarten Wijffels een parallel tussen beide ploegen, waarbij hij een belangrijk voordeel voor de Rotterdammers ziet.

Wijffels vergelijkt de zware nederlaag van de Eindhovenaren in Londen met het verlies dat Feyenoord een jaar geleden in Rome leed. SS Lazio was destijds met 4-2 te sterk voor de ploeg van Arne Slot in de groepsfase van de Europa League. Feyenoord wist zich uiteindelijk echter alsnog ten koste van de Italianen te plaatsen voor de knock out-fase van het toernooi: "In Rotterdam werden ze daadwerkelijk beter van het pak slaag. In de return in de Kuip werd maanden later met 1-0 gewonnen", schrijft Wijffels.

Artikel gaat verder onder video

De vraag is of PSV zich ook op een vergelijkbare manier kan herstellen van het pak slaag in het Emirates Stadium. Wijffels vreest van niet: "Maar Dávid Hancko, Gernot Trauner, die kunnen dan ook écht verdedigen. En ook een jonge back als Quilindschy Hartman kan zich vastbijten in een vent", beschrijft de journalist de defensieve kracht van de Rotterdammers.

Bij PSV ziet hij dergelijke types niet. "Op de backposities bijvoorbeeld zijn Patrick van Aanholt en Shurandy Sambo geen betere, slimmere verdedigers dan die PSV al heeft. Centraal achterin is André Ramalho de back-up naast – als hij weer fit is – Armando Obispo", noemt hij enkele voorbeelden. "Dit verschil kan ook zomaar een sleutelrol gaan spelen in de titelstrijd in eigen land tussen PSV en Feyenoord", voorspelt Wijffels dan ook.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Jaca
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja Wijffels weet ook weer hoe het zit. Achteraf worden dit soort journalisten nooit afgerekend op hun missers. Ergo, neem ik hem maar niet serieus, want ook hij zat zo vaak mis met voorspellen. Voorlopig heeft PSV Feijenoord van de 3 laatste wedstrijden 2x verslagen en 1x gelijk gespeeld. Dus laten we het benomen zoals het feitelijk is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen