Vandaag Inside stunt: Geert Wilders aan tafel met Derksen en Van der Gijp

29 september 2023, 11:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Niemand minder dan Geert Wilders is op woensdag 15 november te gast in Vandaag Inside. Dat schrijft de politicus vrijdagmorgen op X. Het belooft nu al een enerverende uitzending te worden, want een week later staan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op het programma.

“Heb de uitnodiging om een week voor de verkiezingen op woensdag 15 november als gast aan te schuiven bij Vandaag Inside aanvaard”, schrijft Wilders. De komst van Wilders naar het programma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen kan gerust een stunt worden genoemd. De PVV-leider is nauwelijks te zien in talkshows.

Artikel gaat verder onder video

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 deed Birthe Schohaus onderzoek naar hoe het politieke debat in talkshows tot stand komt. “Geert Wilders komt niet naar talkshows, omdat ze een politiek risico zijn en er voor hem niets te winnen valt. Wilders kan met een tweet zijn mening verspreiden zonder ooit weerwoord te krijgen. In een talkshow kan dat niet. En dat weet hij donders goed”, wordt Schohaus geciteerd door Ukrant.nl.

Dat betekent overigens niet dat Wilders nóóit is aangeschoven in een talkshow. Zo maakte hij op dinsdag 15 januari 2019 zijn opwachting in de talkshow van Robert Jensen. De komst van Wilders pakte goed uit voor Jensen. Het interview trok 517.000 kijkers, goed voor tien procent van alle kijkers op dat moment. Dat bleek uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. “Het is veruit de meest bekeken aflevering van het nieuwe Jensen tot nu toe”, schreef Mediacourant destijds.

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat heeft dit met voetbal te maken, het is zelfs geen voetbalprogramma

Crossroad
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk al jaren niet meer, wanneer Gijp verdwijnt, ga ik weer kijken. Tenenkrommend die man.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk, Geert werd door andere mediabronnen vaak cynisch ondervraagd met mensen die vaak denigrerend spraken over Geert.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Derksen wil(de) nooit met het "kamp Wilders" te worden geassocieerd, want poeh poeh... Ik ben benieuwd hoe hij in VI met Wilders naast hem zich gaat opstellen. Gaat hij Wilders scherpe morele vragen stellen en opmerkingen maken ? Ik kijk al jaren niet meer naar VI, is mijn zaak natuurlijk, maar ik ga voor deze uitzending een uitzondering maken en ik ga extra letten op de lichaamstaal en mimiek van Derksen, kijken of hij wel zo manhaftig is of gedwee.....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen