Valentijn Driessen weet het zeker: 'Vertrekt hij niet goedschiks bij Ajax, dan kwaadschiks'

25 september 2023, 07:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Valentijn Driessen vindt dat Pier Eringa goedschiks of kwaadschiks moet vertrekken bij Ajax. De voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft volgens Driessen volledig gefaald als toezichthouder door het afgelopen jaar blind achter ‘charlatan’ directeur voetbalzaken Sven Mislintat aan te lopen.

Waar Mislintat zondagavond na de gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op straat werd gezet, is het de verwachting dat er de komende tijd nog meer koppen gaan rollen in de Johan Cruijff ArenA. Eringa is als voorzitter van de Raad van Commissarissen één van de kopstukken die onder vuur ligt. Ajax-supporters hebben de voorbije tijd meerdere malen het vertrek van de RvC geëist.

Artikel gaat verder onder video

Driessen zou een vertrek van Eringa meer dan logisch vinden. “Hij liet Mislintat zomaar 115 miljoen euro uitgeven aan een rits miskopen en gaf hem vetorecht voor alle technische beslissingen. Eringa’s ontsnappingsroute loopt via de functie van korpschef bij de nationale politie. Hij is voor die vacature gepolst. Zo’n nieuwe job kan Eringa, hoewel inmiddels zwaar beschadigd, aanwenden om Ajax toch door de voordeur te verlaten. Vertrekt Eringa niet goedschiks, dan kwaadschiks."

Als Eringa zijn positie niet ter beschikking stelt, dan moet de vereniging Ajax (dat 73 procent van de aandelen bezit) hem via de aandeelhoudersvereniging buiten zetten, vindt Driessen. “De woensdag nieuw geïnstalleerde bestuursraad onder voorzitterschap van Ernst Boekhorst en met de ex-Ajax-spelers Edo Ophof en Pim van Dordt daarin kan Eringa met wegstemmen dreigen. Op gezag van deze bestuursraad ging de RvC trouwens zondagavond laat akkoord met het ontslag van Mislintat. Daarvoor hield de RvC de Duitser met zijn zogenaamde ’Diamantauge’ de hand boven het hoofd om het eigen falen te maskeren.”

Driessen pleit ook voor een vertrek van Jan van Halst, die sinds enkele weken interim-directeur is. Daarvoor zat hij net als Eringa in de RvC. “Overal zat Van Halst als commissaris technische zaken met zijn neus bovenop. Alle miljoenentransfers - inkomend en uitgaand - bij Ajax gaan langs de rvc voor een definitieve goedkeuring. Van Halst ging mee in alle verhalen van Mislintat hoewel er voldoende mensen bij Ajax allang waren gewaarschuwd voor de praktijken van Mislintat.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijn Driessen en Mike Verweij lopen al dagen met een stijve rond, die komen klaar van het opruien en zwart maken van het bestuur , behalve de trainer die in hun ogen niks fout doet. Hieruit blijkt dat deze twee wijsneuzen weinig verstand hebben van voetbal. De Telegraaf zou er ook goed aan doen om deze twee kakkerlakken te vervangen voor personen die objectief zijn.

Moby
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En jij hebt nog minder verstand. Ze hebben in dit geval gewoon gelijk. Je kunt nu nog helemaal niks zeggen over de trainer, die zit met een zooitje ongeregeld, en moet daar maar iets van zien te maken. En het bestuur heeft faliekant gefaald, dus die moeten allemaal opstappen. Maar jij ziet dat blijkbaar allemaal niet, zegt dus meer over jou beperkingen

Hans van den Wildenberg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er moeten mensen in het bestuur komen met verstand van zaken en geen gesjeesde clubiconen of zogenaamde selfmade managers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen