Valentijn Driessen haalt uit naar ongelukkige Mark Flekken en wijst nieuwe eerste doelman aan

11 september 2023, 17:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Mark Flekken liet zich zondagavond tegen Ierland (1-2) niet van zijn beste kant zien. Omdat Justin Bijlow kampte met een blessure, kreeg de doelman van Brentford deze interlandperiode de kans om zich te bewijzen onder de lat van het Nederlands elftal. Dit deed hij echter niet al te best. Tijdens de Kick-off podcast van De Telegraaf denken onder meer Valentijn Driessen en Mike Verweij dat Flekken volgende wedstrijd van Oranje niet meer de ‘nummer één’ is.

Waar de keeper van Brentford tegen Griekenland (3-0) de nul hield, speelde hij tegen Ierland ronduit ongelukkig. Al in de eerste minuut gaf de doelman een ziekenhuisbal op Frenkie de Jong, waarmee hij bijna een tegendoelpunt veroorzaakte. De corner die na dat moment volgde, leverde vervolgens wél de openingsgoal op. Het leek erop dat Flekken de hele wedstrijd moeite heeft gehad om de fout te verwerken.

Artikel gaat verder onder video

“Hij is zijn basisplaats gewoon weer kwijt”, stelt presentator Pim Sedee. “Natuurlijk. Dit kan gewoon niet. Hij was een bron van onrust in de verdediging. Je kan trouwens best ooit een fout maken, maar daarna moet je gewoon jezelf zijn en rust geven aan je verdediging, maar dat deed hij helemaal niet”, reageert Valentijn Driessen. “Dat kwam echt door die eerste minuut, want hij is negentig minuten van slag geweest”, voegt Mike Verweij toe.

De oplossing is volgens Driessen niet heel ingewikkeld. Hij zou Andries Noppert weer onder de lat zetten. “Mike zegt altijd dat Noppert het fysiek niet aankan, maar deze man heeft ook gewoon op het WK gespeeld, en dat ging eigenlijk prima. Hij is iemand die rust uitstraalt, ook naar de verdedigers toe. Je voelt dat de verdedigers graag met hem spelen, die durven hem aan te spelen”, besluit de chef voetbal van De Telegraaf.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind Mark Flekken géén goede keeper voor een Nationale Elftal. Ik vraag me af wie het nu (wél) definitief moet gaan worden. Moeten we (terug)denken aan Noppert ?

Huub
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin om meteen te roepen dat Flekken vervangen moet worden. De bekende stemmingmakerij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen