Toch nog elf arrestaties bij Johan Cruijff ArenA rond hervatting Klassieker

27 september 2023, 18:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Hoewel een grote chaos uitbleef, heeft de politie woensdagmiddag toch elf arrestaties verricht rond de Johan Cruijff ArenA. Vooraf werd gevreesd voor meer ongeregeldheden nadat de F-Side dinsdag aankondigde opnieuw in actie te gaan komen.

Zondag kon de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord niet worden uitgespeeld nadat er meermaals vuurwerk vanaf de tribunes op het veld was gegooid. Vervolgens kwam het tot grote ongeregeldheden rond het stadion, waarbij de hoofdingang ernstig beschadigd raakte.

Artikel gaat verder onder video

Laat op de zondagavond maakte Ajax bekend dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat per direct de laan uit werd gestuurd. Daarmee was voor de F-Side de kous echter niet af; de harde kern hoopte met nieuwe acties op woensdag ook vijf andere kopstukken richting de uitgang te kunnen dirigeren. In één geval kregen zij in ieder geval hun zin: rvc-voorzitter Pier Eringa maakte nog voor de aftrap bekend op te stappen.

Uit voorzorg was woensdag een flinke politiemacht aanwezig rond de Johan Cruijff ArenA, dat door de gemeente werd aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Uiteindelijk bleef het over het algemeen rustig, maar toch werden elf arrestaties verricht, zo meldt Het Parool. Tien personen werden aangehouden wegens bezit van een bivaksmuts, de elfde persoon "stond al gesignaleerd vanwege een ander feit", zo meldt de lokale krant.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen