Ten Hag in de problemen bij Manchester United door Antony? "Zaak-Promes kan hem lelijk in de weg staan"

5 september 2023, 17:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De zaak rond Antony kan weleens een heel lelijke beer op de weg worden voor Erik ten Hag. De ex-Ajacied wordt door zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin beschuldigd van huishoudelijk geweld en hoewel hij alle aantijgingen vooralsnog ontkent, kan deze zaak weleens op het bordje komen te liggen van de Nederlandse coach.

Dat verwacht UK-correspondent Geert Langendorff van het Algemeen Dagblad. De Braziliaanse voetbalbond besloot om Antony op voorhand al uit de selectie te zetten. Eerder nam Manchester United afscheid van Mason Greenwood, ondanks dat de gerechtelijke beschuldigingen aan zijn adres werden ingetrokken. De vraag is wat de club met Antony gaat doen, tegen wie dus een soortgelijke aanklacht is gedaan.

Artikel gaat verder onder video

In totaal zou Antony driemaal over de grens zijn gegaan met verbale en fysieke bedreigingen, waarbij het slachtoffer zelfs verwondingen zou hebben opgelopen. De politie in Manchester neemt de zaak uiterst serieus, ondanks dat het kamp Antony heeft aangegeven dat het om een wraaklustige ex gaat, die uit zou zijn op zijn geld. Er liggen echter ook concrete bewijzen tegen de aanvaller, wat de zaak behoorlijk ingewikkeld maakt.

Een moeilijke situatie voor Ten Hag, zo schetst Langendorff. “Als hij de ontkenning van Antony publiekelijk accepteert, net als bij Promes, en hem blijft selecteren, dan keert het land zich tegen hem” schrijft hij. Eerder gebeurde met directeur Richard Arnold, die Greenwood in bescherming wilde nemen, hetzelfde. Ook Manchester United zal vermoedelijk zelf actie ondernemen, zoals het bij Greenwoord - die deze zomer naar Getafe vertrok - deed. “De club zal de hete brij niet snel voor de voeten van Ten Hag werpen, maar zelf ingrijpen.”

Bovendien komt ook de wens van Ten Hag om de aanvaller mee te nemen naar Old Trafford plots onder een vergrootglas te komen liggen, met één cruciale vraag: “Wist Ten Hag vóór de megatransfer van de beschuldigingen van mishandeling van Antony? De zaak-Promes kan hem bij de beantwoording hiervan lelijk in de weg komen te staan.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsja, het morele gehalte was hoog bij Ajax. Promes, Anthony, Overmars.... wordt vervolgd.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

goed moement om ten hag te ontslaan..het seizoen is pas 4 wedstrijden oud en is al over voor manchester united ze lopen dr nu al maar wat achteraan

Zegeltje5
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat doen ze altijd al sinds Ferguson vertrokken is. Het is niet de trainer die eruit moet het zijn de vieze vuile Glazers die weg moeten.

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

huishoudelijk geweld :-) Ik denk dat de schrijven van dit artikel huiselijk geweld bedoelt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen