Peter Bosz staat voor lastige keuzes: ‘Daar zit natuurlijk een valkuil voor PSV’

4 september 2023, 12:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV kan terugkijken op een geslaagde transferzomer, waarin het de selectie dusdanig versterkte dat het zich voor het eerst sinds 2018 wist te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League en een superstart kende in de Eredivisie. De grote vraag is hoe het nu verder gaat, zeker ook omdat trainer Peter Bosz een aantal lastige knopen moet doorhakken. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad ziet daar een mogelijke ‘valkuil’.

De voorhoede van PSV zal bij veel clubs angst inboezemen. De Eindhovenaren haalden al vroeg in de afgelopen transferwindow Noa Lang en Ricardo Pepi en kondigden op Deadline Day de terugkeer van Hirving Lozano aan. Door het aanblijven van Johan Bakayoko én de aanwezigheid van Luuk de Jong ontstaat er voorin een interessante concurrentiestrijd.

Artikel gaat verder onder video

Aan Bosz de taak om iedereen tevreden te houden. “Hoe gaat Bosz alle kikkers vanaf nu in de kruiwagen houden?”, schrijft Elfrink in een analyse. “Hij heeft maar één regel: de beste per positie speelt en door de selectie niet al te groot te maken, hoopt hij dat geen spelers ‘achter aan de kar gaan hangen’.” De oefenmeester vertelde dat de spelers het op de trainingen en in de wedstrijden moeten laten zien, want ‘dan blijven ze staan’.

Dat gezegd hebbende, maakt de verrichtingen op de transfermarkt extra interessant. Bakayoko maakt in de eerste weken van dit seizoen een uitstekende indruk, maar zag met Lozano wel een zwaargewicht en publiekslieveling als concurrent komen. “Ook daar zit natuurlijk een valkuil voor PSV, dat een aantal posities kwalitatief kras dubbel bezet heeft”, schrijft Elfrink. “Kijk eens naar Bakayoko en Lozano bijvoorbeeld, die aan de rechterkant van de aanval gaan strijden om een basisplaats. De Mexicaan mag komende week pas trainen als zijn werkvergunning binnen is, terwijl Bakayoko zich mag melden bij het nationale team van België.”

PSV ontving op de valreep een miljoenenbod op Bakayoko, maar de speler zelf dacht niet aan een vertrek uit Eindhoven. “Het talent uit Overijse is bezig om bij PSV een grote meneer te worden, nadat hij via Jong PSV ineens een ontwikkeling doormaakte”, aldus Elfrink.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen