Opmerkelijke actie van Mislintat krijgt mogelijk flink financieel staartje bij Ajax

28 september 2023, 07:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax moet mogelijk financieel behoorlijk bloeden voor de transfer van Borna Sosa. De linksachter besloot om op het laatste moment in de transferwindow te switchen van zaakwaarnemer, naar verluidt onder druk van Sven Mislintat, destijds nog in dienst van de Amsterdammers. De oude belangenbehartiger van Sosa is daarom in de pen geklommen.

Makelaarskantoor CAA Stellar verdedigde tot die switch de belangen van Sosa en liep door deze opmerkelijke actie van Mislintat een behoorlijke pot met geld mis. De Telegraaf weet dat Ajax daarom een pittige e-mail heeft ontvangen aan het adres van financieel directeur Susan Lenderink om de financiële schade te vergoeden, die het door Mislintat opgelopen heeft.

Artikel gaat verder onder video

Sosa zou volgens Mislintat alleen de overstap naar Ajax kunnen maken, als hij zou wisselen van makelaarskantoor. Niet alleen dat was schandelijk, stelt CAA Stellar. “Kopende clubs horen een document op te vragen, waaruit blijkt dat de speler inderdaad toestemming aan de agent heeft gegeven om de deal te doen”, schrijft de ochtendkrant. Dat is aan het adres van CAA Stellar niet gebeurd, waardoor die nu als bijlage toegevoegd is.

Ajax heeft wel al onderzoeken lopen tegen Mislintat en Arthur Beck, die belangen heeft in het eigen bedrijf van de vertrokken Duitse technisch directeur. Het is niet bekend wat de eisen zijn van CAA Stellar aan het adres van de Amsterdammers. Als blijkt dat Mislintat daadwerkelijk niet volgens de regels heeft gehandeld, kan het zijn dat de gevolgen voor Ajax, bij wie de ‘td’ in dienst was, nog groter worden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schade in mindering brengen bij de transitievergoeding van die gek. Opgelost.

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo werkt dat niet. Om dat geld terug te krijgen zal Ajax hem civielrechtelijk aan moeten klagen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De gif beker is nog lang niet leeg De bestuursleden die er nog zijn Zijn net zo schuldig als Sven Mislintat zelf Pier Eringa Susan Lenderink Annette Mosman Maurits Hendriks Jan van Halst Jullie hebben hem en vrijheid gegeven Met belachelijk aankopen Dealtjes die hij gemaakt heeft Wat niet kan mag Er zal nog veel meer aan het licht komen Om op nieuw te kunnen beginnen Eerst oude raad opstappen Nieuw lei beginnen Geen baantje s verzinnen waar je geen klotte aan heb En betere mensen er neer zetten met voetbal verstand

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens. Wat jij zegt is de filosofie van Johan Cruijff en dat is een tijdje geleden al overboord gegooid. Mensen met voetbalverstand horen in het bestuur te zitten en de club te leiden. Kijk naar Bayern Munchen, de praktisch hele top bestaat uit leden met een voetbal achtergrond. Er mag wel eens iets aan de hand zijn maar ze zijn niet voor niets de recordkampioen van Duitsland omdat ze ieder jaar weer om de titel mee doen.

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schade mooi verhslen op Sven heeft allemaal zelf gedaan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen