Mislintat vond het lek binnen Ajax: 'Sommige transfers deelt hij daarom beperkt met...'

15 september 2023, 19:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sven Mislintat heeft in de afgelopen transferzomer het lek binnen Ajax gevonden. De directeur voetbalzaken hield ook intern soms de komst van sommige namen bewust stil voor bepaalde groeperingen. Vooral bij de scouting zouden er veel namen van potentiële versterkingen richting de media druppelen.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad in een uitgebreide reconstructie over de situatie bij Ajax. “Mislintat heeft eerder opgevangen dat er structureel naar de media wordt gelekt vanuit het oude scoutingteam. Sommige transfers deelt hij daarom beperkt met collega’s; een aanpak die effect lijkt te hebben”, weet de ochtendkrant.

Artikel gaat verder onder video

“De namen van spelers zoals Carlos Forbs, Benjamin Tahirovic en Borna Sosa duiken eerst op in buitenlandse media of op de officiële clubkanalen van Ajax, daarna pas bij Nederlandse media.” Dat werd bij de fans van de Amsterdammers ook opgemerkt: heel lang was het opvallend stil wat transfergeruchten betreft bij Ajax. Dat komt dus omdat Mislintat zijn strategie van het delen van interessante spelers heeft aangepast.

Het besluit van Mislintat viel zeker niet overal goed, omdat hij daardoor veel namen alleen uit zijn eigen koker haalde, waar Maurice Steijn eerder al openlijk van baalde. “Ook een deel van de scouting voelt zich gepasseerd door de Duitser, al haalt de td daar zelf luchtig zijn schouders over op. Binnen Ajax heeft Mislintat al meerdere keren zijn verbazing uitgesproken over de amateuristische wijze van samenwerken binnen de scoutingstaf.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Eelko
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar heb je het weer, allemaal vriendjes politiek binnen Ajax. Iedereen wil zichzelf naar voren schuiven. Terwijl het alleen maar om de club Ajax mag gaan, en niet altijd maar onrust stokerij... Vreselijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen