Maurice Steijn merkt een groot verschil tussen Ajax en Feyenoord

20 september 2023, 14:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Ajax
Foto: © ProShots - Ajax

Ajax-trainer Maurice Steijn merkt een groot verschil tussen hoe Feyenoord en zijn werkgever wordt benaderd door de pers. Steijn vertelde op de persconferentie in de aanloop naar het treffen met Olympique Marseille in de Europa League dat Feyenoord eveneens moeizaam begon aan het seizoen, maar dat het in vergelijking met Ajax aardig stil bleef.

Het seizoen is nog maar een paar weken onderweg, maar in Amsterdam staat de boel alweer op z’n kop. Ajax was er na het dramatische afgelopen seizoen alles aan gelegen zich te revancheren, maar daarvan komt vooralsnog heel weinig terecht. De ploeg van Steijn haalde uit de eerste vier competitieduels slechts vijf punten en leed in de return in de play-offs voor de Europa League een pijnlijke nederlaag tegen Ludogorets. Ajax kwalificeerde zich desondanks voor het hoofdtoernooi van de Europa League, maar vertrouwen in een mooi avontuur is ver te zoeken.

Artikel gaat verder onder video

De recordkampioen ging afgelopen zondag nog kansloos onderuit tegen FC Twente. Voorafgaand aan de ontmoeting met de Tukkers vertelde Steijn dat hij tijdens zijn reis naar Ibiza - waar hij tijdens de interlandperiode een paar dagen verbleef - Feyenoord-trainer Slot tegen het lijf kwam. De coaches hadden elkaar kort gesproken. “Ik ben niet specifiek verrast door dingen. Het vervelende is dat heel veel dingen in de pers komen - dat is jullie werk, daar zal ik nooit wat van vinden - maar dat kan wel tot heel veel onrust binnen de club leiden. Als er iets binnen Ajax is, dan wordt dat natuurlijk ongelooflijk uitvergroot. Ik kwam vorige week Arne Slot tegen. Feyenoord had na de eerste drie wedstrijden ook vijf punten”, zei Steijn in de Johan Cruijff ArenA.

De regerend landskampioen liet in de eerste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard twee punten liggen en wist een week later op bezoek bij Sparta Rotterdam eveneens niet te winnen. “Maar als dat dat bij Ajax gebeurt - en terecht, want het was met slecht spel - wordt dat extra uitvergroot”, lijkt Steijn het verschil tussen Ajax en Feyenoord te willen duiden. “Dat laat dus wel zien hoe groot deze club is.” Waar het voor Ajax alle hens aan dek is, heeft Feyenoord de boel inmiddels op de rit. De formatie van Slot was in de afgelopen drie Eredivisiewedstrijden veel te sterk voor Almere City (6-1), FC Utrecht (1-5) en sc Heerenveen (6-1) en boekte dinsdagavond tegen Celtic de eerste Champions League-zege (2-0).

Maurice Steijn reageert voor het eerst op berichtgeving over Sven Mislintat en Borna Sosa

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Gungho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Dat laat dus wel zien hoe groot deze club is" aldus Steijn terwijl hij een Calimero reactie geeft dat zijn club harder dan Feyenoord werdt aangepakt in de pers🤣 Och maak je niet druk Maurice, de komende jaren worden de verwachtingen vwb Ajax scherp naar beneden vastgesteld, dat gebeurd nu al dus dan wordt de club ook niet meer "zo hard" aangepakt🤔

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen