Kraay ondervraagt Steijn: 'Waren je wissels een statement naar Mislintat?'

24 september 2023, 18:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Maurice Steijn heeft de wedstrijd tegen Feyenoord niet aangegrepen om een statement te maken richting directeur voetbalzaken Sven Mislintat van Ajax. De trainer van de Amsterdammers gaf veel zelfopgeleide spelers een kans, in plaats van de aankopen die Mislintat deed.

Zo had Silvano Vos een basisplek in plaats van Benjamin Tahirovic, viel Devyne Rensch al na 31 minuten in voor Anton Gaaei en mocht Anass Salah-Eddine invallen als linksback, en dus niet Gastón Ávila. Dat laatste besluit viel bij de nodige Ajax-supporters niet in goede aarde. “Nee hoor, zeker geen statement. Ik kijk gewoon wat die jongens presteren”, antwoordde Steijn bij ESPN.

Artikel gaat verder onder video

“Ik vind dat Vos het heel goed heeft gedaan als invaller tegen Olympique Marseille. Het is een goede, talentvolle jongen. Die zit op dit moment beter in zijn vel dan de andere twee middenvelders. Rensch was al een optie om mee te starten, maar was deze week niet fris. Salah-Eddine heb ik gebracht omdat ik Sosa niet goed vond spelen en Hato centraal wilde houden vanwege zijn snelheid. Dat waren de keuzes, dat heeft niets met een statement te maken”, legde de trainer uit.

Steijn zag Ajax nog goed beginnen aan de wedstrijd. “De opdracht was om hoog druk te zetten; mocht Feyenoord zich daar onderuit spelen, zouden we het wat kleiner maken. Ik denk zeker dat we goed begonnen. De eerste de beste bal van Feyenoord naar voren lag erin. Hoe gek het ook klinkt, ik zag daarna een ploeg die erin bleef geloven en kansen creëerde. Je geeft kinderlijk eenvoudig de doelpunten weg, daar is bijna niet tegenop te voetballen”, doelde hij op twee fouten van rechtsback Anton Gaaei.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Onno
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kraay met zijn interviews is altijd aan het in de nieren prikken. Druiloor.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn is gewoon een eredivisie trainer. Kan een team neerzetten maar aanvallend voetbal staat niet in zijn woordenboek . Heeft geen eigen style ,geen ervaring in de top . En wou te graag en ging er blind in

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet helemaal mee eens. Ajax was vorig jaar al een chaos. Dan krijgt hij een Duits projectiel die spelers koopt zonder overleg. Een raad van commissarissen die niets met voetbal hebben. Die man heeft 3 weken een vreemdelingen legioen tot ze beschikking en sommige waren nog op interland break. Tot dusver heeft hij gewoon alles behalve een eerlijke kans gehad. Hoeveel ervaring in de top had Ten Hag? Hoeveel ervaring in de top had Slot?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen