Koeman verrast met opstelling en kiest voor ander systeem bij het Nederlands elftal

7 september 2023, 19:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ronald Koeman heeft een belangrijke wijziging doorgevoerd in zijn opstelling bij het Nederlands Elftal. De bondscoach kiest voor een systeem voor vijf verdedigers in het duel in de de EK-kwalificatiereeks tegen Griekenland. Daarmee hoopt de coach vermoedelijk wat te doen aan de defensieve problemen die Oranje in zijn tweede periode tot dusver duidelijk had.

Hoewel het systeem op papier 3-4-3 is, met Dumfries en Blind op het middenveld, is het vergelijkbaar met de achterhoede waarvoor Louis van Gaal koos op het WK in Qatar. Op het middenveld was het de afgelopen dagen de grote vraag wie Frenkie de Jong zou gaan vergezellen, waarbij de keuze op De Roon gevallen is. Hij krijgt de voorkeur boven zowel Mats Wieffer, Tijjani Reijnders als ook Joey Veerman. Voorin is Wout Weghorst de diepste spits, bij afwezigheid van onder anderen Memphis Depay. Weghorst houdt onder anderen Donyell Malen op de bank voorin.

Artikel gaat verder onder video

Justin Bijlow zit al een paar weken in de lappenmand. Hij wordt zoals aangekondigd vervangen door Flekken, die de voorkeur krijgt boven Andries Noppert en Bart Verbruggen. Ook de basisplaats van Blind is enigszins opmerkelijk, omdat hij de laatste maanden weinig heeft gespeeld. Bij zijn nieuwe club laat de oud-Ajacied zien in goede vorm te zijn en krijgt dus het vertrouwen van Koeman.

Koeman maakte eerder dit kalenderjaar zijn rentree als bondscoach. Voor de opvolger van Louis van Gaal stond er in maart meteen een loodzware wedstrijd op het programma: Frankrijk-uit. Oranje en Koeman kregen in de week van het eerste kwalificatieduel voor het EK in Duitsland volgend jaar een aantal klappen te verwerken. Er heerste een virusuitbraak in de selectie, waardoor onder meer Matthijs de Ligt, Sven Botman en Cody Gakpo niet in actie konden komen. Oranje verloor in Frankrijk met 4-0 en won een paar dagen later slechts met kleine cijfers van Gibraltar (3-0). Ook de Final Four van de Nations League in juni werd een grote teleurstelling, waardoor Koeman voor een systeemwijziging kiest.

Opstelling Oranje: Flekken; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké, Blind; Frenkie, De Roon; Simons, Weghorst, Gakpo

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met Blind en Weghorst nog wel ! Zeg maar dag tegen die overwinning vanavond.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Koeman is een ramp om als bondscoach te hebben nu. Hij zit vastgeroest in het verleden.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blind? Serieus?

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed gedaan Koeman nu begrijpen we waarom je ontslagen bent bij Barcelona. Je hebt totaal geen bal verstand van een opstelling samenstellen en laat de beste maar op de bank zitten en hopelijk jij niet lang meer. Waardeloze coach. Mag hopen dat je verliest alleen al door je rare fratsen die je uithaalt en met spelers opstellen die er geen bal van kunnen. Heel snel coach worden van Oud-Oud Nederlands elftal

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is gewoon een tactische meesterzet. Zelfs de Griekse bondscoach had het niet verwacht en probeer hier maar is op te anticiperen

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zit duidelijk een steekje los bij deze man. Is dit openlijke sabotage? Indien NL niet wint is ontslag op staande voet gerechtvaardigd..

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Terug naar v gaal ,en saai voetbal En op het ek niks te zoeken in de knock out fase . Hij wou de intensiteit van feyenoord en dan kies je dus dit ??????

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nou lekker dan weghorst in de spits..dan weet je 1 ding zeker dat hij heel hard werkt blabla maar niet scoort haha..koemaN is zo hard genaaid met deze groep

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Say again?

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

oh ja nu we eindelijk het 1 jaarlijkse doelpunt van weghorst hebben gezien .. is de titel van ons.. kom nou

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen