Kabelaars reageren verbolgen op deal van ESPN en overwegen vervolgstappen

14 september 2023, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Kabelaars Delta, KPN, Odido (voorheen T-Mobile) en Vodafone/Ziggo hebben verbolgen gereageerd op de deal tussen de Eredivisie CV en ESPN. Woensdagavond werd duidelijk dat de kabelaars achter het net vissen en de rechten bij ESPN blijven, maar de kabelaars zijn het niet eens met de gang van zaken. Zijn beraden zich voor volgende stappen.

''Wij zijn verbouwereerd dit te horen. De ACM (Autoriteit Consument en Markt) was heel duidelijk: de toekenning van de televisierechten betaald voetbal vanaf 2025 zal via een openbare aanbesteding moeten plaatsvinden", valt er te lezen in het statement van de kabelaars, dat in handen is van Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

"Daarin past dus geen onderhandse overeenkomst van de ECV (Eredivisie CV) met één partij", doelen de kabelaars op ESPN. "Wij beraden ons nu op onze volgende stappen", valt er te lezen. De deal leek dus volledig beklonken, maar mogelijk duurt de soap nog even voort. 

Duidelijk is in ieder geval dat de kabelaars niet te spreken is over de handelswijze van de ECV, omdat de toekenning van de televisierechten in de ogen van de kabelaars niet via een openbare aanbesteding heeft plaatsgevonden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat de kabelaars eerst maar eens proberen goede programma's te maken die het volk niet op kosten jaagt met hun onzin programma's op Ned 1 2 en 3 Weg met die zenders die brengen alleen pure onzin waar wij niet van houden althans 80% niet. Gelukkig zit er een knop op zodat ik niet naar die kwallen hoef te kijken. Slechtere programma's zoals we nu hebben kunnen we niet krijgen met enkele uitzonderingen na.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen