Johan Inan en Sjoerd Mossou trekken een voor Ajax en Maurice Steijn pijnlijke en weinig hoopgevende conclusie

26 september 2023, 10:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn is er nog niet in geslaagd Ajax naar zijn hand te zetten. Hoewel de Hagenaar het binnen de lijnen al een paar maanden voor het zeggen heeft in de hoofdstad, ‘valt er bij de Amsterdamse ploeg nog amper lijn of ontwikkeling te ontdekken’. Dat stelt het Algemeen Dagblad althans.

En er zullen weinig mensen zijn die zich hierin niet kunnen vinden. Ajax houdt inmiddels al een paar wedstrijden open huis. FC Twente en Olympique Marseille werden geen strobreed in de weggelegd en ook voor Feyenoord werd de rode loper uitgerold. Waar Olympique Marseille niet de kwaliteiten had om te profiteren van de chaos in de Amsterdamse defensie, deden FC Twente en Feyenoord dat wel. “Bij de tactische organisatie rondom de derde goal van Feyenoord kwam dat het meest schrijnend aan het licht, nota bene uit een corner voor Ajax, maar ook op tal van andere momenten”, schrijven Ajax-watcher Johan Inan en Sjoerd Mossou in het Algemeen Dagblad. “De Rotterdammers stonden vaak binnen een paar passes al voor het doel van Jay Gorter”, zagen zij.

Artikel gaat verder onder video

Feyenoord liep binnen een helft uit naar 0-3. De wedstrijd werd in de tweede helft definitief gestaakt en wordt woensdagmiddag vanaf 14.00 uur uitgespeeld. Niemand lijkt echter rekening te houden met een eventuele comeback van Ajax. Niet alleen omdat het achterin een chaos is bij de Amsterdammers, maar ook omdat ze aan de bal (nog) geen idee lijken te hebben wat ze moeten doen. “Aan de bal leek het misschien nog wel wat door al het enthousiasme in de openingsfase, maar vrijwel alle dreiging van Ajax kwam tot stand vanuit een puur opportunistische speelstijl”, leest het. “Dat het hier niet om een incident ging, is inmiddels wel helder. Eind september valt er bij de Amsterdamse ploeg nog amper lijn of ontwikkeling te ontdekken.”

Van vastigheden is er bij Ajax evenmin sprake. “Steijn wisselt geregeld van basisformatie, maar zelfs de meest basale dingen - druk zetten, onderlinge afstanden, opbouw - gaan mis bij Ajax. Om die reden ook corrigeerde de coach zichzelf in vier van de laatste officiële wedstrijden halverwege door één of zelfs meerdere wissels toe te passen.” Het gesprek tussen Steijn en NOS-verslaggever Joep Schreuder ging ook Inan en Mossou niet onopgemerkt voorbij. “Toen Schreuder na de staking van zondag vroeg wat er mis ging bij de derde Feyenoord-goal, bleef een antwoord uit. ‘Dat gaat je niets aan’, bitste Steijn die - niet voor het eerst - vooral in algemeenheden wenste te praten over het spel van zijn ploeg.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Stonecity
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zozo, en wie is Inan dan wel? De volgende “clubwatcher “ ? Moeten we ons dan nu echt zorgen gaan maken?

thetruth
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie is inderdaad Inan ??? Het is niet steijn's selectie. Weinig en zeker voor Ajax bedroevende kwaliteit. Geen voorbereiding, spelers die binnen komen als de competitie aan de gang is. Weer weg voor interland verplichtingen. Oké de derde goal van Feyenoord mag niet voorkomen . Nee hoor, Steijn valt weinig tot niets te verwijten. Daar komen vele anderen voor in aanmerking. Ajax zal dit zelf moeten repareren, en daar is nog heel wat tijd voor nodig.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar kan ik mij aanmelden als clubwatcher? Ze schieten als paddestoelen uit de grond en ze geven eigenlijk alleen een mening. Dat moet toch financieel heel erg interessant zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen