Afellay over ontslag Mislintat: ‘Dat kan toch niet als beursgenoteerd bedrijf? Hiermee los je geen problemen op'

24 september 2023, 22:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Tijdens Studio Voetbal is er gereageerd op het ontslag van Sven Mislintat. De technisch directeur is zondagavond op straat gezet door de Amsterdamse club en dat zorgt voor de nodige reacties. Nadat Jeroen Stekelenburg de uitzending heeft afgetrapt komen ook de andere analisten aan het woord. Ibrahim Afellay zet zijn grote vraagtekens achter de gang van zaken rondom de aanstelling van Alex Kroes.

Kroes mag pas op 15 maart 2024 aan de slag als nieuwe algemeen directeur van Ajax. Dit komt omdat zijn huidige werkgever, AZ, vasthoudt aan het concurrentiebeding. Hierdoor moet Kroes nog zes maanden wachten tot hij zijn nieuwe functie mag gaan uitoefenen. Door eventuele onderhandelingen zou de datum nog wat vervroegd kunnen worden.

Artikel gaat verder onder video

Afellay kan niet begrijpen waarom Ajax op deze manier heeft gehandeld. “Dat is toch ook een grote miskleun geweest? Als jij een algemeen directeur, die van levensbelang is voor een club omdat hij een technisch directeur controleert, pas in maart aanstelt… Dat kan toch ook niet als beursgenoteerd bedrijf?”, begint de oud-voetballer. “Daardoor heeft Mislintat de vrije hand gekregen. Die heeft alles kunnen doen zonder überhaupt gecorrigeerd te worden”, gaat Afellay verder.

De oud-speler van PSV wijst de beschuldigende vinger daarom ook naar de Raad van Commissarissen van Ajax. “Die hebben Mislintat de vrijbrief gegeven. Door Mislintat te ontslaan los je niet al de problemen op.” Jan van Halst neemt op dit moment de honneurs waar als algemeen directeur van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Afellay heeft zichzelf voorgeprogrammeerd, hij bedenkt alles van te voren wat hij gaat zeggen en daar wijkt hij nooit van af omdat hij is zo bang om iets verkeerd te zeggen ,spontaniteit is ver te zoeken bij hem

Kemi English
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien komt dat bv door de programmering, als hij zijn mening mag en kan ventileren is het laatste stukje weekend aangebroken en dus ook al alles gezegd en geschreven, dikwijls meerdere malen door diverse personen. Misschien is heel veel wat hij zegt en uitdraagt in oorsprong hot en baanbrekend, je weet het niet want als we hem horen is iedereen die er toe doet én er niet toe doet al in de gelegenheid gekomen om van alles en nog wat uit te kramen... Stel, puur hypothetisch dan wel, dat alles wat hij zegt tijdens studio Voetbal, vrijdagochtend al op zijn kladblok staat. Ik schat de kans niet heel groot, maar om hem af te schieten over wat lijkt op veilig gebral is voor mij ook te makkelijk. Uiteindelijk heeft hij amper de kans om iets te zeggen wat origineel en fresh overkomt, doet hij op dat tijdstip wel uitspraken die fresh zijn wordt hij waarschijnlijk afgeschoten als een seniele praatzieke clowneske lawaai papagaai die repetitief gedrag vertoont zonder dat het iets een oorsprong heeft. En het doet er uiteindelijk ook niet toe, want zover ik weet zijn praatprogramma's zoals SV inhoudelijk gebaseerd op iemands mening al dan niet zijn eigen mening, maar is studio Voetbal zeker geen tool waarvandaan iets van beleid zal worden bepaald. Dat zou namelijk evenzo sick zijn als de aanstelling van Mislintat, zolang er personen aan de tafel zoals bv dhr Badminton Vermeulen & P de 🐍 van Hooijdonk, is het niet? Dit was op dit moment mijn gedachten nadat ik heel veel gezien, gelezen en gehoord had. Morgen is waarschijnlijk alles anders, want dan is het maandag, echter blijven er nog steeds too much zakken vullende mensen actief in het moderne voetbal die mijns inziens een onuitputtelijke graaicultuur gecreëerd hebben maar niet weten dat een Tango 5 een maat groter is dan een Tango 4 echter wel net zo rond... Amen 🙏

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat gebeurt in een normaal bedrijf, die zijn allemaal beursgenoteerd, als je nadelig functioneert voor het bedrijf?????? Dan vlieg je er ook uit op staande voet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen