Hugo Borst weet startdatum Alex Kroes bij Ajax: 'Een teringzooi, hij maakt zich heel grote zorgen'

2 september 2023, 20:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Alex Kroes verwacht op 1 december te kunnen beginnen als nieuwe algemeen directeur van Ajax, zo meldt Hugo Borst zaterdagavond bij De Eretribune. Vanwege een concurrentiebeding in Kroes' contract bij AZ kan hij voorlopig nog niet starten aan zijn nieuwe functie, waardoor Jan van Halst mogelijk tijdelijk algemeen directeur wordt.

Ajax boekt sportief gezien wisselende resultaten en nog niet alle aankopen kunnen overtuigen. Volgens Borst maakt Kroes zich 'grote zorgen' om de situatie bij de club. Hij deelt die zorgen en spreekt zelfs van een 'teringzooi' in Amsterdam. "Donderdagavond zag ik werkelijk niets wat refereert aan Ajax. De ruimte tussen de linies… een speler als Klaassen refereert nog aan de jeugdopleiding, maar die is nu weg. Ajax is echt een vreemdelingenlegioen", aldus Borst. "Dat kan best, zo werkt dat. Maar het is zo ver afgegleden van wat Ajax is… Ik denk dat Ajax implodeert."

Artikel gaat verder onder video

Voor Kroes wacht dus de zware taak om Ajax er weer bovenop te helpen. Begin augustus maakte Ajax melding van het voornemen om Kroes aan te stellen, maar meteen werd al gecommuniceerd dat zijn startdatum nog onbekend is. Borst denkt te weten wanneer hij kan beginnen. "Alex Kroes verwacht 1 december echt te kunnen beginnen. Ik heb hem zelf niet gesproken, ik ken de beste man niet, maar ik heb van anderen gehoord dat hij zich heel grote zorgen maakt over wat er aan de gang is. Het is gruwelijk onrustig." Kroes was bij AZ werkzaam als directeur International Football Strategy.

Mario Been, als analist aanwezig in de studio van ESPN, merkt op dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat en trainer Maurice Steijn anders lijken te denken over het aankoopbeleid. "Wat ik met name niet begreep, is dat Steijn riep dat hij Nederlandse spelers wilde hebben met het Ajax-DNA. Behalve Van den Boomen zijn er alleen buitenlanders gekomen. Maar er is niemand die hem (Mislintat, red.) kan beoordelen, omdat er niemand boven zit."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

FransZoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze hadden gewoon die Brandts moeten halen toen ie vrij was vorig jaar, dure man maar ervaren en goed, nu gaat PSV Ajax voetbal spelen😂

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hugo Borst kan die niet eens opzouten met zijn ik heb Kroes gebeld en die heeft tegen mij gezegd dat hij per 1 december aan de slag gaat bij AJAX. ja ja ze twee clubs zijn er nog niet uit en onze professor Borst weet het weer, wat een kwal van een vent. Het is jammer voor het Nederlands voetbal dat het gehele JC DNA bij AJAX weg is en ze de plank hebben misgeslagen met deze RvC-Directie en TD. Haal mensen naar binnen met DNA bloed en zet de club weer op de rail ondanks dat nu moeilijker zal gaan nadat deze TD er geld doorgeen gesmeten heeft. Er zijn toch zat AJAX mensen te vinden die daar de scepter kunnen zwaaien. Hoe haal je het in je hoofd van Halst te benoemen tot de RvC en nu zelf van Halst mede verantwoordelijk te maken bij de TD. Het lijkt wel een circus. Dat laat je toch niet over je kant gaan beste AJAX supporters en aanhang en voor de duidelijkheid ik ben geen AJAX fan maar misgun ze zeker niets

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen