Hugo Borst weet de reden waarom Sven Mislintat niet voor Peter Bosz, maar Maurice Steijn koos

4 september 2023, 12:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN/Pro Shots

Hugo Borst denkt te weten waarom directeur voetbalzaken Sven Mislintat van Ajax niet voor Peter Bosz, maar Maurice Steijn als opvolger van John Heitinga is gegaan. Volgens de columnist had Bosz nooit geaccepteerd dat Mislintat alle vrijheid zou krijgen op het gebied van inkomende transfers.

Het gaat na het beschamende optreden van Ajax bij Fortuna Sittard (0-0) meer over de persconferentie van Steijn na afloop dan over het spel van de Amsterdammers. Steijn werd door de aanwezige pers gevraagd naar zijn rol bij de inkomende transfers. Ajax haalde in de afgelopen transferwindow de ene na de andere nieuwe speler naar Amsterdam, maar weinig namen lijken uit de koker van Steijn te zijn gekomen. De oefenmeester vertelde dat zijn staf en hij wel degelijk namen hebben voorgelegd bij Mislintat, maar dat de technisch directeur ‘andere keuzes’ maakte.

Artikel gaat verder onder video

Borst denkt dat Mislintat om een duidelijke reden niet voor Bosz, maar Steijn koos als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Bosz leek lang de ideale en meest logische kandidaat om in de Johan Cruijff ArenA voor de groep te gaan staan, maar de Duister koos verrassend genoeg voor Steijn. “We kunnen de analyse gerust nu al maken. Mislintat nam niet de dominante Bosz maar een onervaren trainer die hem bij het aantrekken van spelers niet ging lastigvallen”, schrijft Borst in zijn column bij het Algemeen Dagblad. “Steijn probeerde het nog wel. Hij wilde bijvoorbeeld Thiago Almada, Nick Olij en Noa Lang. En hij noemde meer namen. Zijn technisch directeur negeerde alle verzoeken.”

Steijn zorgde met zijn uitspraken op de persconferentie voor veel verbazing bij vooral Ajax-fans. Een aantal vroeg zich op X zelfs af of hij nog wel kan aanblijven als hoofdtrainer. Borst kan echter wel begrijpen waarom Steijn openlijk zijn mening gaf. “Zo kan het zijn dat de trainer zich nu openlijk distantieert van de matige spelers (ter waarde van ruim 100 miljoen) die hij in zijn maag gesplitst heeft gekregen. Met Sutalo, zei Steijn gisteren, kon hij wel leven. Dat is dus de beste, en de duurste. Kun je nagaan hoe hij over de rest denkt.”

Bedrijfsvoetbalelftal

Hoewel Steijn op bezoek bij Fortuna Sittard de beschikking had over een groot aantal nieuwe spelers, slaagde hij er niet in Ajax naar de overwinning te loodsen. Borst vergelijkt het huidige Ajax met een ‘bedrijfsvoetbalelftal’. “Het had helemaal niets met Ajax te maken. Niets. Er was geen spelopvatting, laat staan aanvallend dwingend voetbal. Geen bravoure, laat staan bluf. De nieuwe spelers snapten elkaar niet. Het was een Bijbels echec. De jongemannen bouwden een toren, maar door een Babylonische spraakverwarring ging alles mis.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Kneet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

2 jaar op rij honderd miljoen verbranden dan gaat het wel hard…😱

benrooy
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ze hebben alle aan gekocht spelers van vorig seizoen met winst of zonder verlies verkocht …dus niet zo dom lullen ….als je niet goed de informeerd bent

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verleden jaar was jet aankoopbeleid nog erger met minder ophef in de media. Ajax had vorig seizoen niks naks noppes bereikt. Mislintat heeft puin moeten ruimen en voor 160 miljoen aan slechte spelers verkocht en daarna bijna een nieuw elftal gekocht voor 200miljoen, dus 60 miljoen positief saldo. Dus jouw woorden met verbranden klopt niet.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stoken stoken stoken Hugo, ga lekker de bejaarden in bed stoppen man.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja , daar is hugo Borst goed in , stoken. Hij is net zo een rat als Maurice Stein die door Mislintat is binnengehaald en nu kritiek krijgt van deze gluipert die tenslotte een passant is en zijn plaats niet kent.

Frank1954
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ooit was de heer van de Borst een vooruitstrevende journalist die zich op feiten baseerde.Nu zijn het alleen maar aannames en insinuaties.Beetje zielig

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarheid is hard . 100 mil en je mag niks verwachten wat een kul

brtvld
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heren beetje meer respect voor Hugo Borst. Eens word jij ook oud en heb je misschien hulp nodig of moet worden opgenomen. Dan hoop ik dat je snapt waarom hij dit niet verdient. Hij heeft zich in ieder geval ingezet om de ouderenzorg in NL te verbeteren. Maar nu ter zake. Mogelijk zit hij er niet veel naast hoor....Bosz heeft in Duitsland gewerkt en zal via zijn kanalen en ervaringen wel weten wat voor type Mislintat is. En Mislintat weet wat voor type Bosz is. Na zijn BVB periode waarin Mislintat een paar voltreffers had, is het een doffe ellende hoor met zijn aankopen en clubs waarvoor hij gewerkt heeft. Toen Ajax hem aanstelde moest ik wel grijnzen.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin , Bosz is overal ontslagen vanwege slechte resultaten. En Mislintat heeft 160 miljoen binnengehaald voor Ajax met de verkoop van zeer matige spelers . Over slecht aankoopbeleid gesproken. Verleden jaar was een drama met minder ophef dan nu. En de overgebleven spelers als Taylor , Rensch, Brobbey en Wijndal zijn helemaal van een schandelijk laag niveau. Mislintat heeft puin moeten ruimen en 100 miljoen geinvesteerd in nieiwe spelers met nu ern positief saldo van 60 miljoen. Dat hebben zijn voorgangers nooit gepresteerd. Hij heegt alleen in fout begaan, binnenhaken van Stein die gewoon een grote miskleun is met rattenstreken.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hugo Borst is een wijsneus die Bosz zo ophemelt, terwijl Bosz bij vorige clubs ontslagen is vanwege slechte resultaten, dus zo goed is Bosz niet. En Stein mag Mislintat wel dankbaar zijn met zijn aanstelling door dezelfde Mislintat. Maar Stein is alleen maar bezig met zichzelf in te dekken over de rug van Mislintat, wat gewoon ern dolk in de rug krijt van deze gluiperige en waardeloze trainer. Ook zinder de nieuwe spelers heeft Stein er niks van gebakken. Verder is hij een passant die zijn plaats niet weet. Ik Hoop dat ook van Halst deze onbetrouwbare trainer tot de orde roept.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen