'Heel opvallend dat PSV de tactiek van Ajax overneemt, het is bijna een kopie van Ajax'

1 september 2023, 11:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Wilco van Schaik ziet grote gelijkenissen tussen het huidige PSV en de situatie bij Ajax van vijf jaar geleden. De algemeen directeur van NEC merkt in een liveshow van FC Afkicken op dat PSV er net als Ajax destijds voor kiest om routiniers binnen te halen, terwijl er ook talenten doorbreken.

“Als je nou terugkijkt naar de situatie van vijf jaar geleden bij Ajax. Toen kwam Erik ten Hag naar Amsterdam, nu komt Peter Bosz bij PSV", zegt Van Schaik. "Vijf jaar geleden haalde Ajax Dusan Tadic en Daley Blind en volgde dezelfde discussie als jullie nu hebben over Hirving Lozano. Men vroeg zich af of die spelers niet te oud zouden zijn, of ze nog wel restwaarde zouden hebben. Nu zie je bij PSV dus ook Lozano en bijvoorbeeld Luuk de Jong. Die kosten toch een hoop geld en hebben hoge salarissen."

Artikel gaat verder onder video

Bij Ajax braken destijds spelers als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong door, roept Van Schaik in herinnering. "En wat zie je nu bij PSV? Johan Bakayoko, Isaac Babadi en andere jongens. PSV investeert, neemt risico’s. Dus is PSV het Ajax van vijf jaar geleden? Hebben ze Ajax gekopieerd? Ajax had het trio Marc Overmars, Edwin van der Sar en Erik ten Hag. PSV heeft Earnest Stewart, Marcel Brands en Peter Bosz. En ik vind het heel opvallend dat PSV dezelfde tactiek hanteert als Ajax destijds."

Waarom dat zo opvallend is? "Brands zei een half jaar geleden nog dat ze niet te grote transfers moesten beklinken. Er is daar waarschijnlijk iets gebeurd. En ik vind het bijna een kopie van Ajax."

Volg de transferontwikkelingen op Deadline Day in ons liveblog!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

FALSI
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vreemde stelling. Ten Hag komt uit de PSV school als hulptrainer. En PSV haalde in het verleden al spelers terug als bijvoorbeeld Cocu. Destijds ging het dat Ajax zich moest spiegelen aan Psv. Daarbij hebben ze zichzelf aan aandelen moeten hangen om te kunnen investeren waarbij ze altijd toestemming nodig hebben van de aandeelhouders/raad v an toezicht. Psv verkoopt aan eigen vermogen waarbij van de "amsterdamse" hoek gemeente steun wordt geroepen. Het zal allemaal wel maar doe nou niet dat heel voetballend Nederland Ajax als voorbeeld steld. Vooral in Eindhoven, Roterdam en Alkmaar hebben ze dan wel andere voorbeelden dan deze zwaar overschatte club uit Amsterdam

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leer er mee omgaan. Die Amsterdammers hebben alles uitgevonden en verbeterd😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen