Hans Kraay doet onthulling: 'Frenkie de Jong zal het nooit toegeven en gelijk heeft hij'

8 september 2023, 00:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Hans Kraay junior denkt te weten dat Ronald Koeman contact heeft gehad met Virgil van Dijk en Frenkie de Jong over de systeemwijziging van Oranje. De bondscoach ruilde het 4-3-3-systeem in voor 3-5-2 en daarmee was Oranje donderdagavond succesvol tegen Griekenland (3-0).

Na de wedstrijd werd duidelijk dat Koeman spelers heeft gesproken over het systeem; Virgil van Dijk beaamde dat hij er al eerder dan deze interlandperiode met Koeman over sprak. Volgens Kraay is ook Frenkie de Jong benaderd door de bondscoach. "Het is heel duidelijk met welke spelers hij over het systeem heeft gesproken. Dat zijn er twee geweest, zeg ik op eigen titel."

Artikel gaat verder onder video

"De eerste is Van Dijk, met wie hij heel goed contact heeft. Hij heeft Van Dijk heel hoog zitten en heeft ook niet aan hem getwijfeld toen hij even wat minder speelde in Oranje", aldus de analist van ESPN. "De tweede is Frenkie. Frenkie zal dat nooit toegeven en gelijk heeft hij. Maar hij heeft goed contact met Koeman sinds Koeman zijn trainer was bij Barcelona. Ronald woont daar om de hoek, de vrouwen hebben een goede band."

Rapport: De allerbeste speler van Oranje was met name in de eerste helft niet te stoppen

"Het contact is dus ontzettend goed. Daar is niks mis mee; Erik ten Hag en ik hadden als spelers ook heel goed contact met Simon Kistemaker toen die onze trainer was, wat anderen daarvan vonden interesseerde mij geen reet", aldus de oud-voetballer. "Sommigen waren daar jaloers op. Wat andere spelers ervan vinden dat Frenkie goed met Ronald omgaat, zal Frenkie en Ronald geen reet interesseren."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen