'Gunt Ronald Koeman voorganger Louis van Gaal het succes niet?'

8 september 2023, 13:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sjoerd Mossou denkt dat het meegespeeld heeft bij Ronald Koeman om eerst voor 4-3-3 te kiezen, omdat zijn voorganger Louis van Gaal voor 1-5-3-2 koos. De bondscoach van het Nederlands elftal ging deze week ook terug naar een systeem met drie centrale verdedigers en dat is een behoorlijke verandering.

“Gunt Koeman Van Gaal het succes niet of denkt Koeman eigenwijs te zijn. Waar zit dat hem in?”, kreeg de journalist de vraag bij De Ochtendshow op Radio538 waarom hij eerst nog voor 4-3-3 ging. “Ik denk dat het een beetje van allebei is”, begint Mossou. “Hij is ook wel een beetje beïnvloed door het chagrijn in Nederland na het WK. Dat heb ik persoonlijk gezegd niet begrepen, omdat het veel meer aan de uitvoering lag dan aan het systeem. Veel spelers waren niet in vorm, zoals Frenkie de Jong. Daarom liep het zo stroef.”

Artikel gaat verder onder video

Dat Koeman uiteindelijk toch een switch gemaakt heeft, ziet Mossou vooral als iets positiefs. “Dit was de eerste fatsoenlijke wedstrijd onder de leiding van Koeman. Hij heeft toch wel een kleine knieval gemaakt”, vond Mossou. “Na het WK in Qatar riep hij stoer dat het anders kon. Ouderwets in een 4-3-3. Dat hebben we gezien: vier interlands gespeeld, drie verloren en elf tegengoals.”

"Koeman heeft zijn egootje wel op zij moeten zetten. Maar dit systeem is het meest logisch met dit materiaal. Nederland is geen topland", vindt de journalist van het Algemeen Dagblad, die Denzel Dumfries als de absolute uitblinker beschouwde en ook de keuzes voor Daley Blind en Marten de Roon aan de aftrap. "Als het erop aan komt, zijn ze toch altijd nodig. We hebben bijna geen kans weggegeven, dat komt toch ook door types zoals De Roon."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom Frenkie genoemd?????? Als je dan over spelers spreekt, die niet in vorm zijn noem dan die 7 Ajaxieden, maar ja dan kom je Mossou in het vaarwater. Koeman verandert niet veel aanzijn systeem. Hij verschuift gewoon de wingbacks naar het middenveld en haalt er EEN middenvelder uit. Zo zet je pressing naar voren en heb je extra dekking naar de achterhoede

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen