Grote opluchting voor Ronald Koeman en het Nederlands elftal

5 september 2023, 13:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Nederlands elftal hoeft in de komende interland tegen Ierland geen rekening te houden met Evan Ferguson. De achttienjarige aanvaller maakte afgelopen weekend een hattrick namens Brighton & Hove Albion en werd gezien als hét grote gevaar in de EK-kwalificatiereeks voor Oranje, maar hij kampt met een knieblessure en is niet inzetbaar.

Dat heeft de nationale voetbalbond van Ierland bekend gemaakt. Dat is voor Ierland een gigantische aderlating, aangezien Ferguson in bloedvorm verkeert in de Premier League. Ierland heeft na drie wedstrijden in Groep B van de EK-kwalificatiereeks drie punten, evenveel als het Nederlands elftal. Oranje had er echter een interland minder voor nodig. Griekenland (zes uit drie) en Frankrijk (twaalf uit vier) staan hoger dan Nederland en Ierland.

Artikel gaat verder onder video

Ferguson speelde tot dusver zes officiële interlands voor de nationale ploeg van Ierland, waarin hij twee doelpunten maakte. Op zondag 10 september staan beide ploegen tegenover elkaar in het Aviva Stadium in Dublin in de EK-kwalificatiereeks. In het Premier League-seizoen staat de teller na vier wedstrijden op vier doelpunten: naast zijn hattrick tegen Newcastle United (3-1) maakte hij ook een treffer tegen Luton Town.

Voordat het Nederlands elftal tegen Ierland speelt, staat donderdagavond eerst nog de interland tegen Griekenland in het Philips Stadion op het programma. Ierland staat eerst nog, zonder Ferguson, tegenover Frankrijk.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen