Geen Ajax-rentree voor El Ghazi: 'Transfervrije aanvaller op weg naar hekkensluiter in topcompetitie'

21 september 2023, 12:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Anwar El Ghazi (28) lijkt een nieuwe club te hebben gevonden. De buitenspeler vertrok afgelopen zomer bij PSV, dat zijn contract verscheurde, en hield de afgelopen tijd zijn conditie op peil bij zijn oude club Ajax. Hoewel de Amsterdammers recentelijk het advies kregen hem opnieuw in te lijven, lijkt El Ghazi op weg naar het Duitse FSV Mainz 05.

Dat meldt de Duitse journalist Florian Plettenberg althans op X. De doorgaans goed ingevoerde transferspecialist van Sky schrijft op X dat El Ghazi 'dichtbij' een overeenkomst met de huidige hekkensluiter van de Bundesliga is, dat hem transfervrij kan inlijven.

Artikel gaat verder onder video

Ajax kreeg recent van Telegraaf-clubwatcher Mike Verweij nog het advies om El Ghazi een contract aan te bieden. "Als je geen echte rechtsbuiten in je selectie hebt, dan kun je er volgens mij beter mee verlegen zitten dan om verlegen. Het is een uitgelezen kans, dus ik zou El Ghazi altijd binnenhalen" sprak Verweij vorige week nog in de podcast Kick Off.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Met de komst van El Ghazi hoopt Mainz de rode lantaarn in de Bundesliga snel over te kunnen dragen aan een andere club. Tot dusverre pakte het elftal van trainer Bo Svensson slechts één enkel punt uit de eerste vier speelronden. Op de tweede speeldag gebeurde dat thuis tegen Eintracht Frankfurt; de andere drie duels leverden nederlagen op tegen Union Berlin (4-1), Werder Bremen (4-0) en VfB Stuttgart (1-3).

Het nieuws van Plettenberg wordt even later bevestigd door het onvermijdelijke 'Here we go!' van Fabrizio Romano. De Italiaanse transfergoeroe heeft bovendien nieuwe details boven tafel weten te krijgen. "Deal done - vandaag medische keuring", schrijft Romano op X. "Ik begrijp dat hij een contract tot juni 2024 tekent met een optie om te verlengen tot medio 2025", onthult hij bovendien de contractduur.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar kan Sven Mislintat zelf niets aan verdienen met zijn bedrijf

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen