Frans van Seumeren geeft toe: 'Met die uitspraak ben ik iets te enthousiast geweest, vrees ik'

9 september 2023, 10:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het altijd ambitieuze FC Utrecht is het nieuwe Eredivisieseizoen op belabberde wijze begonnen. De Domstedelingen zijn na vier wedstrijden nog puntloos, scoorden pas één keer en stuurden trainer Michael Silberbauer de laan uit. Frans van Seumeren, grootaandeelhouder van de club, wordt door het Algemeen Dagblad geconfronteerd met eerder uitgesproken doelstellingen.

Bij FC Utrecht werd er de afgelopen jaren volop geroepen dat het ‘de top drie van Nederland wilde aanvallen’. Hier is echter nog weinig vanaf gekomen. “Met die uitspraak ben ik iets te enthousiast geweest, vrees ik”, vertelt Van Seumeren lachend tegenover het AD. “Weet je, een stabiele top vijf-club worden is gewoon realistisch”, vertelt het FC Utrecht-boegbeeld vervolgens.

Artikel gaat verder onder video

Van Seumeren steekt met deze uitspraken zijn ambities wederom niet onder stoelen of banken. “Iedereen zal wel weer lachen, maar ze doen maar. Ik geloof er heilig in. Man, het is zo typisch Nederlands allemaal, dat niet met je kop boven het maaiveld mogen uitsteken. Ik heb bedrijven over de hele wereld, kom geregeld in Amerika. Daar wordt het toegejuicht wanneer je risico’s neemt. Daar ben je een held wanneer je failliet bent gegaan, juist omdat je het gedurfd hebt om te ondernemen. Hier gaat je kop eraf als je ambitieus bent.”

Van de afgelopen vijf seizoenen, eindigde Utrecht drie keer zesde en twee keer zevende. Van Seumeren hecht weinig waarde aan de mensen die hem uitlachen om zijn plannen met de club uit de Domstad. ‘Wat willen ze dan dat we roepen? ‘FC Utrecht moet tussen plek acht en twaalf eindigen’? Nou, lekker veilig hoor. Als je bent zoals ik, krijg je soms een tik op je neus. Die incasseer ik zonder problemen. Alles beter dan in een hoekje gaan zitten huilen”, vertelt de 73-jarige ondernemer.

Volgende week zaterdag brengt FC Utrecht een bezoek aan Heracles Almelo en hoopt daar de eerste punten van het seizoen bij te schrijven.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee dan ga je jankend naar de kleedkamer, wat een sukkel is het. Lach me kapot als Utrecht degradeert.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus je hebt je ook kapot gelachen toen jouw cluppie NAC degradeerde naar de KKD. Troost je, dat waren er meer in NL.....

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat hij uit Breda komt, Wil niet zeggen dat hij voor NAC is. Misschien is hij voor een ander club

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen