‘Er heerst binnen Ajax heel veel twijfel over het feit dat PSV voor slechts een deel van het bedrag gewoon veel betere spelers heeft gehaald’

9 september 2023, 12:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax kan terugkijken op een ontzettend rumoerige transferperiode. Sven Mislintat smeet met geld en gaf uiteindelijk een bedrag van circa 115 miljoen euro uit. Over veel van die aankopen, heersen twijfels vanuit de buitenwacht. Bij de Kick-off podcast van De Telegraaf wordt het beleid van Ajax hardhandig onder de loep genomen.

De Amsterdammers versterkten zich de afgelopen maanden met twaalf spelers. Van een groot gedeelte van die spelers hadden veel Ajax-supporters nog nooit gehoord. PSV deed daarentegen zaken met bekende namen als Noa Lang, Jerdy Schouten, Hirving Lozano en Sergiño Dest. Daarnaast gaven de Eindhovenaren een stuk minder geld uit dan Ajax, wat zorgt voor vraagtekens bij Ajax.

Artikel gaat verder onder video

“Er heerst binnen Ajax heel veel twijfel over het feit dat PSV voor slechts een deel van het bedrag gewoon veel betere spelers heeft gehaald”, begint Ajax-watcher Mike Verweij. “Het is natuurlijk heel gek dat je 115 miljoen euro uitgeeft, zonder enige garantie op een goede speler. Misschien die (Josip, red.) Sutalo, maar die vond ik tegen Fortuna Sittard ook niet zo goed. Al deed hij het tegen Frankrijk, onder de hoogste druk wel goed, dus dat is waarschijnlijk wel een voltreffer”, gaat Verweij verder.

“Voor de rest… Wie het weet mag het zeggen… Maar niemand weet het”, stelt de journalist vervolgens. Valentijn Driessen wil nog even inhaken op Sutalo, die bij zijn debuut de aanvoerdersband om zijn arm kreeg geschoven van Maurice Steijn. “Dat ging natuurlijk ook nergens over, om die jongen aanvoerder te maken, terwijl hij geen woord over de grens spreekt”, stelt de chef voetbal van De Telegraaf.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

K. Daffie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als volgende wedstrijd weer gewonnen wordt dan klaagt niemand meer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen