Derksen walgt van 'vreselijke man met zelfvoldaan hoofd' bij Ajax

8 september 2023, 18:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

Pier Eringa wordt volgens De Telegraaf genoemd als mogelijke opvolger van politiekorpschef Henk van Essen, die opstapt als hoogste baas van de Nationale Politie. Eringa is momenteel voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ajax, maar zou moeten opstappen als hij bij de politie aan de slag gaat. Johan Derksen zou dat zeer kwalijk vinden.

"Ik word helemaal gek van die Eringa. Ik vind dat zo'n vreselijke man", zei Derksen donderdagavond bij Vandaag Inside. "Dat is een jobhopper. Als je in een bedrijf continuïteit wilt en nastreeft, zou ik zeggen: niet Pier Eringa nemen. Op het moment dat hij in de directiestoel gaat zitten, is hij al met de volgende baan bezig."

Artikel gaat verder onder video

Vervolgens komt het cv van de 62-jarige Eringa in beeld, met achttien verschillende banen sinds 1998. "Als de mensen een halfuurtje hebben, laten we even zijn cv zien. Hij is inderdaad begonnen bij de politie (als korpschef regio Flevoland, red.) Hij is overal geweest en zit nu net bij Ajax."

Bij Ajax heeft Eringa volgens Derksen geen goed werk geleverd. "Daar heeft hij een totaal mismanagement toegestaan als president-commissaris. Daar is hij verantwoordelijk voor, hij heeft niet ingegrepen. En nu willen ze hem als de baas van de politie in Nederland… Ik vind het ook zo'n wijsneus als hij op tv is, met dat zelfverzekerde hoofd."

Het cv van Pier Eringa:

© Vandaag Inside
© Vandaag Inside
© Vandaag Inside
© Vandaag Inside

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is alleen maar goed voor ajax dat Pier Eringa weg gaat zo kunnen er nog wel een paar weg uit de rvc bij ajax die er niets te zoeken hebben

kokonut
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk wie het zegt met zijn eigen zelfvoldane kop.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan ook zeggen: je hebt gelijk, maar jij hebt ook een zelfvoldane kop.

Cyril Tanke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Johan Derksen, nog nooit ben ik het zo eens met je geweest. Deze Pier Eringa kunnen ze het beste als ongewenst persoon beschouwen. Hier in Zutphen heeft hij het ziekenhuis grotendeels ten gronde gericht. Een misselijk makend mannetje die telkens een zak geld opstrijkt.

bonaire
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze man heeft ook nog eens erg veel geld meegekregen voor slecht werk ?? Bonus hier en daar , begrijp zelf niks van de mensen , die dan deze man aannemen , en dan ook nog eens voor erg veel geld . Heeft nergens positieve punten gehaald , maar wel goud geld verdiend met weinig inzet . Dus eigenlijk is deze man een genie .. en de rest heel erg dom .

HuubvandeSande11
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit geldt voor heel veel bestuurders in hoge posities. Zelfs als je in de regering zit. Ook al bak je er niets van, de volgende hoge positie staat al voor je klaar met nog meer inkomsten. Maar ja, zei die de mensen aannemen zitten in hetzelfde schuitje dus die passen wel op dat ze niet ineens naar geschiktheid kijken, anders komt hun positie in het gedrang.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Soms komt er uit de grootste oetlul een verstandig woord, zei mijn vader altijd als ik soms gelijk had. Derksen schat Eringa goed in: wat een ongelooflijke zakkenvuller die zich blijkbaar bij sollicitaties zich goed presenteert en er vervolgens geen ene kloot an bakt en dan weer snel verder hopt. Met pek en veren de Arena uit! (Als het kan in polonaise met nog een paar nietsnutten)

Gerard Pape
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En veel mensen walgen van Derksen ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen