Complimenten voor Maurice Steijn: 'Ajax staat in brand, maar...'

24 september 2023, 10:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / ESPN

Hans Kraay junior is onder de indruk van de manier waarop Maurice Steijn zich staande houdt bij Ajax. De van Sparta Rotterdam overgekomen trainer kwam in Amsterdam zeker niet in een gespreid bedje terecht, maar krijgt complimenten voor zijn optredens in de media.

Het is bijzonder onrustig in de Johan Cruijff ArenA. De sportieve resultaten blijven achter bij de verwachtingen, terwijl het de afgelopen weken vooral over directeur voetbalzaken Sven Mislintat gaat. De Duitser spendeerde meer dan honderd miljoen euro aan twaalf (veelal onbekende) aanwinsten en ligt onder een vergrootglas door mogelijke belangenverstrengeling rond de komst van Borna Sosa. Ook de verhoudingen tussen Steijn en Mislintat worden breed uitgemeten.

Artikel gaat verder onder video

Kraay kan waardering opbrengen voor de manier waarop de geplaagde coach de media te woord staat. "Maurice Steijn maakte op de persconferentie wel een prima indruk", zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Hij staat zwaar onder druk, maar geeft overal keurig antwoord op", aldus Kraay. "De club staat in brand", vervolgt hij, "maar ik vind wel dat hij, of je hem nou een goede coach vindt of niet, zich goed presenteert. Hij heeft natuurlijk ook megaveel stress, dat heeft een trainer die niet wint altijd. Ik vind wel dat hij zich goed presenteert", herhaalt Kraay.

John van 't Schip kan zich daarin vinden maar grijpt ook terug naar de uitlatingen die Steijn deed na afloop van het gelijkspel tegen Fortuna Sittard. "Hij heeft natuurlijk in het begin wel laten weten dat hij niet helemaal tevreden was", zegt de voormalig buitenspeler. Sindsdien ziet hij wel een kentering: "Nu zie je dat hij daar op een andere manier instaat omdat hij weet: met deze jongens moet ik het wel gaan doen", aldus de oud-trainer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hans Kraai jr is toch die billelikker , want een slijmbal is hij met zijn popie jopie gedrag.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die kraay, tja dat is gewoon weg een irritante gast. Hij lult maar wat, en een gigantische slijmbal. Die kan eigenlijk wel weg, snap wel dat ze hem bij vi niet meer aan tafel willen.

hyv1952
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn wel de kans gunnen om er wat van te maken en het vak met de gooiers 5 wedstrijden leeg laten en wedstrijd is klaar dus 0-3 en als het vaker voorkomt dit gedrag meer punten in mindering en dan komt de kkd dicht bij maar Jax supporters zijn dit niet willen alleen maar vernielen en rotzooi trappen ik zou zeggen ga zo door dan blijft er van de beste club van Nederland niks meer over

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen