Chris Woerts komt met nieuws over Ajax en Kroes, Johan Derksen weet niet wat hij hoort: 'Soort chantage'

28 september 2023, 23:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

Als we Chris Woerts mogen geloven, dan mag Alex Kroes van AZ morgen al aan de slag als nieuwe algemeen directeur van Ajax. Máár alleen onder de voorwaarde dat de Amsterdammers de komende tien jaar niet bij de club uit Alkmaar aankloppen om een speler of werknemer naar de hoofdstad te halen.

De overgang van Kroes van AZ naar Ajax brengt nogal wat teweeg. De Amsterdammers hadden graag gezien dat de algemeen directeur op korte termijn al begint aan zijn klus in de Johan Cruijff ArenA, maar het concurrentiebeding staat dat niet toe. Ajax en Kroes hebben zich er al bij neergelegd dat de opvolger van Edwin van der Sar in maart in dienst treedt. De nieuwe algemeen directeur van Ajax - vanaf volgend jaar dus - gaat na de jaarwisseling eerst op wereldreis.

Artikel gaat verder onder video

Ajax zou de mogelijkheid hebben om Kroes nú al te strikken zodat hij bij wijze van spreken nog voor het weekeinde aan de slag kan gaan, maar dan zou het wel aan een opvallende voorwaarde moeten voldoen. Dat vertelde Woerts donderdagavond in Vandaag Inside althans. “De Raad van Commissarissen van AZ heeft een brief gestuurd naar de RvC van Ajax en gezegd: jullie mogen Alex Kroes morgen hebben, maar dan mogen jullie de komende tien jaar geen enkele speler en werknemer van AZ benaderen”, klonk het.

Johan Derksen wist niet wat hij hoorde. “Onrealistisch voorstel, het is een soort chantage. Dat doe je niet, dat stel je niet eens voor”, zei het vaste gezicht van het praatprogramma.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Koekie1970
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja AZ...

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelf vindt ik het ook een vorm van chantage ! !

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit begrijp ik nou niet, is die Kroes de verlosser van Ajax en waarom en hoe dan ? Iedereen papegaait elkaar en noemt steeds deze Kroes als de man die Ajax nodig heeft, moeten we nog zien. Ajax kan sportief alleen beter worden door de overgebleven spelers: Rensch, Bergwijn, Berghuis, Brobbey de laan uit te sturen en opnieuw met enkele jonge talenten en de (goede) nieuwe aankopen eventueel aangevuld met goede aankopen in de winter te starten.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vanuit az kan ik het wel begrijpen. Elk jaar weten ze een goed team op de been te brengen waarvan sommige vaak tegen oranje aanzitten en met gezonde financiële situatie. En telkens kunnen ze niet doorpakken omdat hun sleutelspelers en managers weer worden weggekocht door de traditionele top 3 (hoewel psv daar het minst aan meedoet) , waardoor ze telkens weer opnieuw moeten beginnen en steeds weer naast serieus meedoen om de titel grijpen. Op deze manier sluiten ze dat voor een groot deel uit, grote kans dat ze zoiets ook bij feyenoord zullen doen als die weer aankloppen. Is het netjes? Nee Begrijpelijk? Ja

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen