Braziliaanse voetbalbond grijpt hard in en zet Antony uit selectie

4 september 2023, 23:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De soap rondom Antony heeft maandagavond een nieuw hoofdstuk gekregen. De ex-Ajacied wordt door zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin beschuldigd van huishoudelijk geweld. Antony ontkent de uitspraken en liet via Instagram weten dat hij onschuldig is. De Braziliaanse voetbalbond heeft desondanks besloten om de vleugelspeler voorlopig niet meer op te roepen voor het nationale team.

De aanvaller van Manchester United kwam maandagavond met een uitgebreid statement op Instagram waarin hij vertelde dat hij absoluut onschuldig is. “Ik kan met vertrouwen zeggen dat de beschuldigingen vals zijn. Dat gaat het bewijsmateriaal uiteindelijk ook aantonen. Mijn relatie met Gabriela was tumultueus, inderdaad met hevige woordenwisselingen, maar ik heb nooit geprobeerd om haar fysiek te belagen. Zij vertelt elke keer een ander verhaal over dit onderwerp", schreef Antony onder meer.

Artikel gaat verder onder video

Ondanks deze verklaring, heeft de Braziliaanse voetbalbond besloten om de aanvaller voorlopig niet meer op te roepen voor het nationale elftal. Dat laat de CBF (Confederação Brasileira de Futebol) maandagavond weten in een officieel statement. "Vanwege de feiten die maandag (09/04) openbaar zijn gemaakt, waarbij Antony betrokken is, en die moeten worden onderzocht, is de atleet teruggetrokken uit de selectie van het nationale team van Brazilië", valt er te lezen.

Hierdoor kan Antony niet in actie komen tijdens de twee WK-kwalificatiewedstrijden. Eerst neemt Brazilië het op tegen Bolivia, waarna het vervolgens op bezoek gaat bij Peru. Gabriel Jesus is door bondscoach Fernando Diniz opgeroepen als vervanger van Antony.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.