Belgen zijn lyrisch over Ajax-talent na twee fantastische treffers: 'Hij zaaide vernieling'

13 september 2023, 11:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © X

Criticasters riepen na de turbulente transferzomer nog net niet dat Ajax z’n jeugdopleiding beter kan opdoeken. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat haalde de ene na de andere buitenlandse speler naar Amsterdam en dat kwam hem op veel kritiek te staan. De Duitser zelf reageerde stellig dat hij wel degelijk zijn ogen geopend houdt voor de academie. Als dat inderdaad zo is, dan heeft hij ongetwijfeld de doelpunten van Rayane Bounida bij de Belgische Onder-18 voorbij zien komen.

De zeventienjarige Belg maakte vorig jaar de overstap van Anderlecht naar Ajax. Bounida staat in zijn thuisland te boek als groot talent. In Amsterdam moet hij dat nog waarmaken. In dienst van de Belgische Onder-18 heeft hij in ieder geval laten zien waartoe hij in staat is. De Belgische talenten speelden dinsdag een oefenwedstrijd tegen Zweden. Die werd met 1-3 gewonnen. De zege kwam voor een groot deel op het conto van Bounida. Het Ajax-talent was tweemaal trefzeker en beide keren op schitterende wijze.

Artikel gaat verder onder video

“Dat hij een fenomenale techniek heeft bewees Bounida nogmaals. In een oefenpot van de Duivels U18 zaaide hij vernieling met een heerlijke sleepbeweging. Twee Zweden gingen er vrijwel simultaan bij zitten”, is Het Laatste Nieuws lyrisch over zijn eerste treffer, de 0-2. Bounida zorgde met een halve omhaal ook nog voor de 0-3. HLN noemt de overstap van Bounida van Anderlecht naar Ajax een ‘stevige mokerslag’ voor de Belgische grootmacht. “Ook bij de Amsterdamse club vertoeft hij bij de U18. De aanvallende middenvelder moet onder meer eerst nog wat body kweken - z’n mannetje fysiek kunnen staan - om verdere stappen richting het A-team te zetten.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoezo Ajax talent? Hij zit er nog maar een jaar bij. Hij is opgeleid in België bij Anderlecht.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax haalt / heeft véél te veel jonge spelers, daar dit de reden is dat Champignon League niveau niet haalbaar is, zij het misschien eens in de acht jaar om de halve finale te spelen. Zolang Ajax véél te weinig voetballers heeft tussen 24 en 32 jaar zal het niveau van de Champignons League (terecht) te laag blijven, hoe jammer het dat ook is. Het blijft de praktijk dat dit steeds weer zal blijven bewijzen ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen