Analisten hard voor Ajax: 'De materiaalman van Feyenoord hoeft de shirtjes niet eens uit te wassen'

24 september 2023, 23:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Feyenoord leek zondagmiddag met twee vingers in de neus op weg naar een zege in de Klassieker. De Rotterdammers keken na één speelhelft tegen een 0-3 voorsprong aan en hadden weinig te duchten van Ajax. De analisten van Studio Voetbal vragen zich af of Feyenoord het ooit zo makkelijk heeft gehad in een Klassieker.

“De inspanning was echt minimaal. Ik denk dat de materiaalman van Feyenoord de shirtjes überhaupt niet hoeft te wassen. Ik denk dat de spelers niet eens gezweet hebben”, begint Ibrahim Afellay. “Feyenoord heeft nog nooit zo weinig heeft hoeven geven tijdens een Klassieker”, gaat de oud-middenvelder annex aanvaller verder.

Artikel gaat verder onder video

Rafael van der Vaart is het met zijn collega eens en noemt het ‘bizar’ dat Feyenoord zo weinig te vrezen had van de Amsterdammers. “Ik denk dat Calvin Stengs twee ballen heeft aangeraakt, en zo kan ik er nog een paar opnoemen. En toch winnen ze gewoon met 0-3. Heel gek als je zat te kijken, naar zo’n Klassieker. Ze speelden op veertig procent”, vertelt de oud-Ajacied.

Volgens Pierre van Hooijdonk heeft dit goede spel mede te maken met het tactische plan van Arne Slot. “Tactisch was het achterin gewoon goed, met die backs die echt aan de binnenkant spelen”, zegt de oud-voetballer. Van der Vaart is het eens met zijn collega. “Ajax begon goed, maar Feyenoord is zo’n rustig, ingespeeld team. Die kunnen heel slecht spelen, maar toch winnen”, besluit hij.  

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen