Klassieker tussen Ajax en Feyenoord woensdag uitgespeeld; Ajax plant 'indringend' overleg met KNVB en ECV

26 september 2023, 08:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De KNVB verstuurde maandagmiddag een persbericht waarin staat dat het restant van De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord woensdag vanaf 14.00 uur wordt gespeeld. Ajax en ook FC Volendam - dat woensdagavond te gast zou zijn in de Johan Cruijff ArenA - waren het er echter niet mee eens. De Amsterdammers dreigden zelfs naar de rechter te stappen, maar volgens Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf hebben zij zich er inmiddels bij neergelegd dat het treffen met FC Volendam wordt verplaatst en De Klassieker woensdagmiddag wordt uitgespeeld.

Dat heeft Ajax inmiddels bevestigd. “Ajax acht, na advies te hebben ingewonnen en vervolgens overlegd te hebben met FC Volendam de gang naar de rechter niet in te zetten in het belang van de Eredivisie”, leest het op de clubsite. “Wel gaat de club indringend met de KNVB en de ECV in overleg omdat bij wijze van besluitvorming geen rekening is gehouden met gerechtvaardigde belangen van clubs en de reglementen een veel te grote mate van beleidsvrijheid aan de KNVB en het competitiebestuur geven, hetgeen het risico van willekeur en ongemotiveerde besluiten in zich draagt.”

Artikel gaat verder onder video

Er was maandag de hele dag veel te doen om het vervolg van De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De kraker in speelronde 6 van de Eredivisie werd afgelopen zondag na tien minuten spelen in de tweede helft en bij een tussenstand van 0-3 definitief gestaakt nadat Ajax-supporters het veld hadden bestookt met vuurwerk. Feyenoord zag niets in het uitspelen van de wedstrijd, hoopte dat er een streep onder zou worden gezet en de 0-3 als eindstand zou gelden. De KNVB ging daar niet in mee en meldde maandagmiddag dus al dat het duel uitgespeeld zou worden.

Ajax ging in eerste instantie niet akkoord

Het voorstel om dat woensdagmiddag vanaf 14.00 uur te doen, schoot bij Ajax én FC Volendam echter in het verkeerde keelgat. “Het wangedrag dat tot het staken van De Klassieker heeft geleid keurt Ajax af. Veel voetballiefhebbers waren hier de dupe van. Vanwege nationale en internationale duels is het eerst mogelijke moment om Ajax - Feyenoord uit te spelen vanuit Ajax’ oogpunt de eerste week van november”, reageerde Ajax. “Dan wordt een bekerronde gespeeld waar Ajax en Feyenoord niet aan deelnemen. FC Volendam wel. Het competitie- en bekerprogramma wordt nu door de KNVB voor vier clubs aangepast vanwege het laten uitspelen van een gestaakt duel. Niet alleen de clubs, maar ook de supporters zijn hier de dupe van. Daarom overweegt Ajax juridische stappen.”

Daar ziet de huidige nummer veertien van de Eredivisie nu dus vanaf. “Het restant van de wedstrijd Ajax - Feyenoord wordt derhalve woensdag 27 september vanaf 14.00 uur uitgespeeld, zonder publiek”, besluit Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

prachtig dit..ajax kan een seizoen niet winnen en de hele club stort in..de aandelen zijn binnen een maand niks meer waard..het bestuur gaat ervan uit dat ajax elk jaar maar alles zo even wint en champions league speelt..alsof je daar niks voor hoeft te doen en t elk jaar vanzelfsprekend is zit t bestuur op hun stoel te roepen dat ze al gewonnen hebben..maar stein wint niks nu niet en straks niet..als we mazzel hebben gaat ajax zelfs failliet

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vind gewoon dat volendam dezelfde avond tegen die neuzen had kunnen spelen!! ze roepen toch altijd wij zijn de beste!! en dat stadion lekker leeg laten vooral dat schorem vak achter de goal!!

Voetballiefhebber
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Namens RTV Rijnmond was Dennis Kranenburg aanwezig in de Johan Cruijff Arena. Volgens hem was de teleurstellende afloop van de mooie voetbalmiddag niet heel verrassend. "Er was al van tevoren aangekondigd: 'als het niet loopt zoals wij willen, gaan we actie ondernemen'. Een dag voor de wedstrijd lagen er al fakkels op die vakken", kreeg hij te horen. De club die werkelijk waar alles fout heeft gedaan wat maar fout kon gaan en niet voldoende maatregelen heeft genomen heeft vervolgens ook nog eens een grote mond en stelt eisen? Echt ziek..

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nogmaals, dat is niet relevant

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik wil niet rot doen KingCrimson maar als Ajax net zoals ze bij Feijenoord netten hadden opgehangen was dit waarschijnlijk niet gebeurd. De club weet als geen ander dat ze net zoals bij de andere clubs supporters hebben die in feite niet voor het voetbal komen maar om rotzooi te trappen. Maar er zijn nu eenmaal meerdere clubs die het sentiment boven het verstand laten gaan. De hedendaagse supporters, de kwaadwillende althans vragen om dit soort maatregelen. Ik hoop dat ze bij Ajax hiervan geleerd hebben.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja we hebben de hoofdingang gezien KC, ja en net zoals bij Feyenoord een aantal jaar terug. Ben je alvast voor want je wil al te graag naar Feyenoord refereren om de pijn te verzachten. Maar met netten voorkom je dat een wedstrijd gestaakt wordt. En als het waar is, is het natuurlijk helemaal triest als de fakkels en dergelijke al een dag voor de wedstrijd aan er lagen om de wedstrijd te verzieken. De club Ajax is nalatig geweest.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Óf uitspelen óf de 3 punten naar Feyenoord zonder te spelen ! !

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beiden gaat dus woensdag gebeuren !

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met verse krachten dan maar weer Ajax verder wegvegen naar het rechterrijtje. Wellicht heel dat Vak F van Ajax sluiten tot de daders zich melden . Zelfs Fc Volendam staat te popelen om ze te slachten hahaha

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als ajax geen maatregelen neemt gaan ze zich niet melden nee lees wat ik schrijf nog een keer . Heel dat vak sluiten tot de daders zich melden Eerst begrijpend lezen dan met je opmerking komen

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

maar nu de grote vraag??? wat krijgt ajaks nu voor straf??? alleen om 14.00 spelen??? and thats it????????????

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Trouwens goed over nagedacht dat tijdstip van 14.00 uur. Zijn alle F-siders tenminste aan het werk/school ..........???????

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen