'Ajax is een soort levend experiment geworden, Mislintat wars van alle heersende mores'

3 september 2023, 08:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Sven Mislintat heeft zijn eerste transferwindow achter de rug bij Ajax. De Duitse directeur voetbalzaken haalde veel onbekende spelers naar Amsterdam en was vooral in de laatste weken erg actief. Door alle nieuwe namen heeft journalist Sjoerd Mossou het gevoel dat er een groot experiment aanstaande is in de Johan Cruijff Arena.

“Mislintat ging zo goddelijk zijn eigen gang, zo wars van alle heersende mores, dat je je stilaan ging afvragen of ’Ajax’ nog wel ‘Ajax’ was”, schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. “Het antwoord weet niemand, maar dat is het fascinerende nou juist. Ajax is een soort levend experiment geworden. De club heeft zichzelf volledig in handen gelegd van een totaal autonome en onvermurwbare Duitser, die wars is van alle ingebakken conventies, en die dapper en onverschrokken zijn eigen koers vaart.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens Mossou zijn er maar twee opties als het gaat om de uitkomst van dit 'probeersel': “Ofwel dit experiment slaagt glorieus, of het mislukt volkomen”, weet de journalist, die zich wel heeft vermaakt met Mislintat. “Het vrolijk-Duitse fenomeen dat zoveel kleur gaf aan onze voetbalzomer. Ik mis hem nu al een beetje. Maandenlang was de blonde technisch directeur van Ajax overal waar je keek. Dan weer op een vliegveld met een grote gezellige rugzak. Druk bellend in Zagreb, Antwerpen of Rome. Vaderlijk lachend bij de spelerspresentatie van wéér een nieuwe, volstrekt onbekende Ajax-speler.”

Ook omdat het compleet nieuw is voor Ajax. “De aantrekkingskracht van Mislintat zit hem deels in het atypische van het personage: er valt werkelijk geen vleugje Sjaak Swart, Frank en Ronald de Boer, Johnny Jordaan, broodje ossenworst of Van Moof-fiets in de man te ontdekken”, aldus Mossou.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bestuurlijk is er behoorlijk wat op te merken hoe het bij Ajax gaat. De opvolging van Overmars duurde ontzettend lang en nu zijn ze bij de 5e keuze uit gekomen die werkelijk alle ruimte krijgt. Nu weer dat gedoe met Van Halst en het aantrekken vannen directeur met concurrentiebeding die al heeft aangegeven dat het bij Ajax een rommeltje is

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goh dat is altijd als je een experiment doet. Het slaagt of het mislukt. Ik ben nog steeds van mening dat Overmars nog prima kon blijven na excuses te hebben gemaakt. Waarom moeten we alles tegenwoordig groter maken dan het is. Bij Royal Antwerpen doet hij zover we weten geen vieze dingen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen