Ajax-fans walgen van Maurice Steijn na dit besluit: ‘Politiek, wat een diep trieste dwaas’

24 september 2023, 17:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn voerde zondag halverwege de in de tweede helft uiteindelijk gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord een opvallende wissel door bij Ajax. Linksback Borna Sosa bleef bij een 0-3 achterstand achter in de kleedkamer en werd niet vervangen Gastón Ávila, maar door Anass Salah-Eddine. Fans van Ajax spreken van een zogenaamde 'politieke' wissel van Steijn.

Een deel van de Amsterdamse aanhang veronderstelt dat de trainer van Ajax met het inbrengen van Salah-Eddine in plaats van Ávila een statement wilde maken. Ávila werd afgelopen zomer voor liefst 12,5 miljoen euro door technisch directeur Sven Mislintat opgepikt bij Antwerp FC en debuteerde vervolgens op 3 september als basisspeler tegen Fortuna Sittard (0-0). Vervolgens was de Argentijn tegen FC Twente (3-1 verlies) en Olympique Marseille (3-3) reserve ten faveure van Sosa. Toen laatstgenoemde zondag tegen Feyenoord halverwege achter bleef in de kleedkamer, koos Steijn echter niet voor de voor hand liggende optie met Ávila: de Ajax-trainer bracht Salah-Eddine. 

Artikel gaat verder onder video

Salah-Eddine maakte de laatste drie duels van Ajax helemaal geen speelminuten, maar wist zich tegen Feyenoord dus plots weer in de pikorde voor Ávila. Een statement van Steijn, zo veronderstellen supporters van de Amsterdamse club. “Ik zeg niet dat het zo is, maar het heeft wel de schijn van een politieke wissel”, reageert een fan op X, voorheen Twitter, op het inbrengen van Salah-Eddine aan het begin van de tweede helft. “Als je dat doet in zo'n vernederende Klassieker mag je nu nog van de bank geplukt worden om ontslagen te worden”, klinkt het.

Ook andere fans van Ajax zijn kritisch op Steijn. Zij vinden de wissel van jeugdexponent Salah-Eddine onnodig. “Dit haantjesgedrag moet echt stoppen. Niemand is groter dan Ajax”, reageert iemand. Een ander reageert met: “Even een statement maken naar Mislintat. Wat een loser.” Ook een andere fan herkent een statement van Steijn: “Losertje Steijn die als statement Salah-Eddine (jeugd) inwisselt voor Sosa (aankoop Mislintat) en de betere speler Ávila (aankoop Mislintat) op de bank houdt. Wat een diep trieste dwaas is die Hagenees toch eigenlijk.” Een andere reactie luidt: “Met het inbrengen van Salah-Eddine probeert Steijn zieltjes te winnen, zijn hachje te redden en Mislintat in het hemd te zetten. Zo doorzichtig.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steek die ananas maar in je pretgat.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heerlijk, deze zet van Maurice. Meteen de club terug naaien. Ik kan dat wel begrijpen. Hij is de trainer en hij beslist dus wie er binnen de velden komt. Steijn is een goede trainer, dat heeft hij toch wel bewezen in Rotterdam?

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sparta gelijk niveau Ajax. 🤣🤣🤣

RMC Marco de Vries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nieuw!!! Van Old Amsterdam: Amsterdamse Gatenkaas!!!! Verkrijgbaar in de Johan Cruyff Arena voor een zacht prijsje

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geitenkaas zei Johan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen