Ajax en AZ bereiken akkoord over startdatum van algemeen directeur Kroes

5 september 2023, 11:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Go Ahead Eagles

Alex Kroes kan vanaf medio maart 2024 aan de slag als algemeen directeur van Ajax. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met AZ, dat de afgelopen weken behoorlijk dwars ging liggen in de soap rond Kroes. Nu is er toch overeenstemming bereikt tussen de provinciegenoten.

Het is al langer duidelijk dat Ajax graag in zee wil gaan met Kroes. Hij wordt gezien als de ideale opvolger van Edwin van der Sar, die in mei van dit jaar zijn taken bij de club neerlegde. AZ was echter niet blij met de plannen van Ajax en Kroes. Laatstgenoemde had namelijk in zijn contract staan dat hij na afloop van zijn contract in Alkmaar een jaar niet bij een andere club in de Eredivisie aan de slag mocht.

Artikel gaat verder onder video

Nu zijn Ajax en AZ dus tot een akkoord gekomen en volgens De Telegraaf gaat Kroes vanaf medio maart 2024 aan de slag in de Johan Cruijff ArenA. Tot die tijd zal Jan van Halst op interim-basis de functie van algemeen directeur vervullen. Kroes speelde in de jeugd van Ajax, maar brak nooit door bij de club. Desondanks heeft de geboren Utrechter veel ervaring opgedaan in de voetballerij.

Kroes is namelijk een van de oprichters van het sportbedrijf Sports Entertainment Group (SEG), een grote speler in de wereld van de voetbalmakelaardij. Begin 2019 werd hij grootaandeelhouder en medebestuurder van Go Ahead Eagles. Op 1 december 2022 trad Kroes als directeur International Football Strategy aan bij AZ. Zijn contract in Alkmaar liep begin deze maand af.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een hype rondom deze Kroes.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is het een hype als iemand zich dubbel en dwars bewezen heeft op verschillende niveaus? Ik zou het eerder enthousiasme noemen. Ajax heeft op dit moment echt iemand als Kroes nodig om de komende jaren niet kopje onder te gaan.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach hou toch op man met "dubbel en dwars bewezen", zo ja wat dan ? Iedereen kopieert iedereen met die mening, net als Bosz en Ziyech en Van de Beek bij Ajax horen. Overwinningen worden door de coach met zijn spelers gerealiseerd, ook verlieswedstrijden. Wat voor wonderen zal Kroes nou kunnen verrichten dan Gusa ?

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch vind ik het raar dat ze er niet onderling (financieel) uitkomen om hem per direct te laten beginnen. Als AZ zijnde moet je dit gewoon loslaten. De man wil een stap hogerop, laat lekker gaan en focus je op je eigen club. Waar het overigens een stuk beter gaat.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Az moet niet zo zielig blijven doen en iemand een nieuwe stap gunnen jaren geleden was het gezeur al over wie er wel en niet de champions league in mocht terwijl de in de regels stonden waar de knvb zich aan hield maar zij vonden het weer anders altijd dat gepiep daar in Alkmaar ze mogen nog blij zijn dat ze bestaan daar na meneer Scheringa

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je zou het denken, maar daar is bij AZ al jarenlang een spelletje bezig. Ze gunnen een ander het licht niet in de ogen. Dat zag je bij de soap rondom Slot ook al en daarvoor zijn er nog meer dingen geweest met jeugdtrainers. Gezellig clubje en de mensen ook wel, maar het bestuur is toch heel anders dan de supporter.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar wat brengt het AZ om het te blokkeren? Alsof Ajax ineens veel beter gaat voetballen? Je kan ook een mooi gebaar maken als AZ zijnde, je kan zo'n gebaar in te toekomst misschien zelf nog wel een keer gebruiken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen