Afwerkoefening op Ajax-training kan duiden op twee opvallende wijzigingen in de basiself

15 september 2023, 10:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ajax

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft slechts een paar dagen om zijn spelers voor te bereiden op de topper tegen FC Twente. De Amsterdammers hebben na de teleurstellende 0-0 bij Fortuna Sittard het een en ander recht te zetten en de verwachting is dat Steijn op een aantal posities wijzigingen gaat doorvoeren. Afgaande op de afwerkoefening op de training van donderdag zou Ajax zondag in de Grolsch Veste weleens met twee nieuwe vleugelverdedigers aan de aftrap kunnen verschijnen.

Waar de nummer drie van het afgelopen seizoen in de Eredivisie anderhalve week geleden tegen Fortuna Sittard nog met Gáston Avila en Devyne Rensch begon als respectievelijk links- en rechtsback, zouden die rollen zondag in Enschede zomaar toebedeeld kunnen worden aan Borna Sosa én Anton Gaaei. Sosa maakte op de slotdag van de afgelopen transferwindow de overstap van VfB Stuttgart naar Ajax, maar behoorde nog niet tot de selectie voor het duel met Fortuna Sittard. Gaaei was wél van de partij en maakte als invaller zijn debuut in het wit-rood-wit.

Artikel gaat verder onder video

Op de training van donderdag waren Sosa en Gaaei de vleugelverdedigers die de aanvallers - en opvallend genoeg ook verdediger Jakov Médic - in stelling moesten brengen. Deze afwerkoefening is sinds een paar jaar bij Ajax ook een vast onderdeel van de warming-up voor wedstrijden. In de comments van de trainingsvideo - door Ajax gedeeld op YouTube - komt de rol voor Sosa en Gaaei eveneens naar voren. “Je ziet nu dus wel Sosa en Gaaei de voorzetten geven. Is dit een voorbode op de wedstrijd? Laat het aub waar zijn”, klinkt het.

Mocht Steijn daadwerkelijk wijzigingen doorvoeren op de backposities, dan zou dat vooral voor Rensch een grote teleurstelling zijn. De vleugelverdediger is er alles aan gelegen zich te revancheren voor zijn mindere prestaties in het afgelopen seizoen. Rensch maakte in de voorbereiding op dit seizoen een prima indruk, maar slaagde er niet in die lijn door te trekken naar de eerste officiële duels. Hij veroorzaakte in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard nog op knullige wijze een strafschop. Gelukkig voor Ajax en Rensch werd die bijna het stadion uitgeschoten.

Johan Inan ziet twee 'heel belangrijke' spelers terugkeren bij Ajax voor uitduel met FC Twente

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In dit opzicht heb ik wel met Steijn te doen. Door de veel te late binnenkomst van de aankopen kon je op je vingers tellen dat Ajax startproblemen zou krijgen en deze problemen kostten Ajax al 4 punten. Donderdag kwam de groep pas compleet bij elkaar en de internationals moesten ook nog medisch worden opgelapt. Slechts 2 1/2 dag heeft Steijn de tijd om met de groep te oefenen en een tactiek te bespreken. Ik geloof in de sterkte van deze nieuwe groep en ik weiger om nu al te spreken over miskopen. Ik weet zeker dat er een nieuw Ajax zal herrijzen en eventueel met nieuwe aankopen in de winter kan Ajax hoog eindigen. Mislintat heeft ook een paar jonge toptalenten gekocht en samen met de al aanwezige talenten zal Ajax een nieuw élan krijgen en laten zien.

HarryPinas16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet gewoon Bogarde terug halen iedereen moet kunnen verdedigen, dat is een vereiste om tiki taki voetbal te kunnen spelen

RSD
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dit ajax gaat de eerste 3 wedstrijden zeker klop krijgen!! tegen twente 2-0 marseille 2-0 feyenoord 3-1. watch it

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen