Wim Kieft vindt hype niet gerechtvaardigd: 'Hij zit jaren bij Ajax en heeft niks gepresteerd'

15 augustus 2023, 10:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Veronica Offside

Wim Kieft vindt de hype rond Mohammed Kudus niet gerechtvaardigd. De 23-jarige speler van Ajax, die deze zomer voor tientallen miljoenen de overstap naar de Premier League kan maken, heeft volgens de analist van Veronica Offside nog helemaal niets laten zien in Amsterdamse dienst.

Steven Bergwijn en Kudus worden op dit moment gezien als dragende krachten van Ajax. Ten onrechte, vindt Kieft. "We zeggen wel steeds Kudus en Bergwijn, maar Bergwijn heeft vorig jaar niets gepresteerd en Kudus in drie jaar bij Ajax ook niet", aldus Kieft.

Artikel gaat verder onder video

Dat Kudus in dienst van Ajax het maximale er (nog) niet uit heeft gehaald, komt volgens Dick Advocaat doordat hij verkeerd wordt gebruikt. "Hij is geen rechtsbuiten", stelt de 75-jarige Advocaat. "Je kunt toch niet steeds zeggen: dat is mijn plek niet?", vraagt Kieft zich af. "Hij is een middenvelder. Dan moet je hem ook op het middenveld zetten", vindt Advocaat.

Kieft is van mening dat Kudus ook als middenvelder te weinig heeft gebracht. "Als je op die plek staat, laat dan zien hoe goed je bent", gaat hij verder. "Ik vind hem wel goed", reageert Advocaat. Andy van der Meijde hoopt dat Kudus, die wordt begeerd door Brighton & Hove Albion en West Ham United, bij Ajax blijft. "Maar ik zou hem gewoon op 10 zetten. Nu speelt Taylor daar. Nou, dat was tegen Heracles niks."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kudus heeft belofte, maar ik kan me niet herinneren dat hij ooit 3 goede wedstrijden achter elkaar gespeeld heeft tot nu toe. Consistentie mist hij.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zal wel boze reacties krijgen maar ik vind Veronica Offside een Ajax-programma. Ze hebben het vaak alleen over Ajax

Romarioooo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is een ajax programma, net als studio ajax op zondagavond. Wat een aanfluiting. Bij offside heb je een snuiver en een volgevreten baby met 0 hersengolven

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het ligt denkelijk niet aan Kudus zelf, waar veel meer de probleem ligt met samenwerking van de medespelers. Als Kudus te weinig aangespeeld wordt in een wedstrijd presteert hij automatisch minder. Denkelijk dat hij verkeerd beoordeeld wordt. Zou erg jammer voor hem zijn. Met een betere basisopstelling zou hij denk ik (altijd) spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen