Vorig seizoen 43 duels voor Barcelona, nu naar Saudi-Arabië: bod van 15 miljoen geaccepteerd

6 augustus 2023, 12:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De toekomst van Franck Kessié ligt in Saudi-Arabië. De 26-jarige middenvelder verlaat FC Barcelona en gaat aan de slag bij Al-Ahli. Volgens transferjournalist Fabrizio Romano vindt de medische keuring zondag plaats in Parijs.

De transfer is nog niet officieel aangekondigd door de betrokken clubs, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Al-Ahli betaalt circa vijftien miljoen euro voor de Ivoriaan, die naar verwachting in de komende 36 uur zijn contract signeert. Hij kan tekenen tot de zomer van 2026.

Artikel gaat verder onder video

De middenvelder was afgelopen seizoen geen basisspeler in Camp Nou en leek door de komst van Ilkay Gündogan op nog minder speeltijd te mogen rekenen. Er was interesse uit onder meer de Premier League en Serie A, maar zijn keuze valt dus op Saudi-Arabië.

Bij Al-Ahli wordt Kessié ploeggenoot van grote namen als Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez, Roberto Firmino en Édouard Mendy. Hij kwam een jaar geleden transfervrij over van AC Milan en speelde 43 officiële wedstrijden voor Barcelona, waarvan 27 als invaller.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ongetwijfeld zal het financieel een goede deal zijn voor de speler in kwestie, maar op je 26ste wil je toch laten zien wat je in je mars heb? Dan wil je toch voor prijzen spelen, landskampioen, bekerwinnaar, champions league, wk voor clubs. Maar blijkbaar zit die mentaliteit er niet in

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen