Verbazing over Ajax en Mislintat: 'Dan heb je een gigantisch probleem'

29 augustus 2023, 21:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sven Mislintat heeft deze zomer de vrije hand in de transfers van Ajax. Daarover is veel verbazing bij clubwatcher Mike Verweij. Die neemt dat de directeur voetbalzaken zelf niet kwalijk, omdat het aan de situatie bij Ajax ligt, maar stelt wel dat het heel zorgelijk is. “Wat als blijkt dat het niet zulke goede spelers zijn? Dan heb je een gigantisch probleem.”

Dat stelt Verweij in de Kick Off-podcast van De Telegraaf. “Je begint je steeds meer af te vragen hoe het kan dat iemand die stelselmatig zijn scouting en staf negeert, trainer Maurice Steijn heeft niets te vertellen qua inspraak in de transfers, een portemonnee van 100 miljoen euro heeft”, vraagt hij zich hardop af. “Er is ook geen algemeen directeur die tegenwicht kan bieden.”

Artikel gaat verder onder video

Gezien de clubsituatie neemt Ajax heel veel risico. “Mislintat valt niets te verwijten en het is totaal geen hetze tegen hem”, verzekert Verweij. “Maar de situatie bij Ajax is totaal ongezond. De scouting zegt: doe het nou niet en Mislintat doet het toch. Dat ligt aan Ajax, waar Mislintat en Maurits Hendriks het voor het zeggen hebben. De weg naar de aankoop toe, is vreemd.” Als voorbeeld noemt hij daarbij Gastón Ávila, terwijl Hiroki Ito de eigenlijke eerste optie was. “Dat is een logisch proces, maar zorg dan wel dat het onderbouwd is met scoutingsrapporten over een langere periode.”

En dat is volgens Verweij niet het geval, ook niet bij Georges Mikautadze, waar Thiago Almada de eerste keuze was. “De scouting was lyrisch over Almada, die in Amerika is gaan voetballen vanwege zijn privésituatie in Argentinië. Qua bedragen ontloopt het elkaar uiteindelijk niet zo veel: waarom ga je daar dan niet voor?”, vervolgt Verweij, die de transfersommen opsomde. Uiteindelijk zat er relatief weinig verschil tussen wat er betaald zou moeten worden.

Dus neemt Ajax risico door alle verantwoordelijkheid en bijbehorende miljoenen in handen van Mislintat te leggen. “Wat blijkt als het niet zulke goede spelers zijn van het Duitse, Engelse, Franse en Belgische tweede niveau?”, aldus Verweij. “Dat zou kunnen. Waarom staan er niet meer clubs in de rij om dat soort spelers op te halen? Heel vreemd. En je hoort dat er echt overbetaald wordt voor Ajax. Maar we laten ons verrassen. Misschien heeft Mislintat de pareltjes gehaald die anderen niet hebben gezien.” Van de aanwinsten kwam Chuba Akpom met een blessure binnen: zijn inzetbaarheid het komende weekend is nog altijd zeer onzeker.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het probleem is de directie en de RVC van Ajax. Hendriks en Lenderink zijn totaal ongeschikt voor wat voor functie dan ook binnen Ajax. De RVC bestaat voornamelijk uit boekhouders en accountants die geen enkel verstand van voetbal hebben. Voeg je dan tot overmaat van ramp ook nog eens Jan van Halst toe, dan is je lot bezegeld. Bij elke gezonde club worden transfers besproken met de TD, de trainer, de directie en de RVC. Ik heb niet het vermoeden dat er ook maar enig overleg is bij Ajax. Dat een TD in zijn eentje bevoegd is om alle inkomende en uitgaande transfers te regelen is een grote schande. Tevens is er op geen enkele manier voldaan aan de wens van de trainer. Als tegen de Kerst blijkt dat het allemaal verkeerd heeft uitgepakt moet deze TD dan ook op staande voet worden ontslagen en het bestuur en RVC worden ontbonden. In praktijk is het echter zo dat de trainer altijd het kind van de rekening is. Voor een club als Ajax is bovenstaande een enorme blamage.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vorig jaar was er een TD, vorig jaar was er een directeur. Toen is echt elke aankoop een miskoop geweest (al kan Rulli wellicht nog anders lopen). Dus wat Verweij zegt klopt niet (helemaal). De meeste aankopen van Ajax heeft nog niemand ook maar 1 minuut zien spelen. Ze kunnen allemaal wederom mislukken, maar ze kunnen ook allemaal uitstekende aankopen zijn. Nu kun je nog helemaal niet oordelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen